twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 10:59
Εκτύπωση

12

Το "Χίλιοι καλοί χωρούνε!..." αποτελεί το κεντρικό σύνθημα του 11ου Διανησιωτικού Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών Γυμνασίων-Λυκείων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη εκδήλωση στον κόσμο του μαθητικού κινηματογράφου.

 

Στο φεστιβάλ, που έχει εμβέλεια ακόμη και στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, έχουν ήδη συμμετάσχει 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί από πολλές ελληνικές περιοχές αλλά και από τη Γερμανία, δημιουργώντας 37 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video-clip και animation.

 

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, από τις 29 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, ξεκινώντας στις 19:15 κάθε βράδυ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ταινίες που δημιούργησαν οι μαθητές, να παρακολουθήσουν την τελετή απονομής των βραβείων και να συμμετάσχουν σε διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις.

13

Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την Έκθεση Συνοδευτικής Αφίσας, την παρουσίαση της Ψηφιακής Πλατφόρμας Κινηματογραφικών ταινιών CINEDU του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, καθώς και μια συζήτηση των προσκεκλημένων ηθοποιών με το κοινό.

 

Οι διοργανωτές ενθαρρύνουν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και το ευρύτερο κοινό να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να ενταχθούν σε αυτήν τη νεανική συνάντηση μαθητικής κινηματογραφικής έκφρασης, επιβεβαιώνοντας την ισχύ του συνθήματος «Χίλιοι καλοί χωρούνε!...».

 

Το 11ο Διανησιωτικό Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου, να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες και να αλληλεπιδράσουν με συμμαθητές από άλλες περιοχές και χώρες. Είναι μια προσπάθεια που αξίζει να χειροκροτηθεί και να στηριχθεί από όλους μας.

 

12

image

image

Newsletter