twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 15:13
Εκτύπωση

12

Η Λαϊκή Ενότητα - Ανυπότακτη Αριστερά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Λαϊκή Ενότητα - Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κοινωνικών φορέων των νησιών, που πραγματοποιούνται σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, 6μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας ενίσχυση σε υποδομές και προσωπικό των δημοσίων δομών υγείας στα νησιά.

 Οι δημόσιες δομές υγείας  υποβαθμίζονται παντού, στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση και ενίσχυση των ιδιωτικών δομών υγείας, στην περιφέρεια όμως και στα νησιά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από τις πόλεις, κυριολεκτικά τραγική.

Ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις για να νοσηλευτούν, με συνέπεια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των ίδιων και των συγγενικών τους προσώπων, διότι αν παραμείνουν στον τόπο τους και δεν λάβουν την αναγκαία θεραπεία, μπορεί να και να πεθάνουν.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων των νησιών, που ξεσηκώνονται διεκδικώντας το αυτονόητο, να έχουν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και δημόσιες δομές υγείας στον τόπο τους.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά  στηρίζει τα αιτήματα των κοινωνικών φορέων των νησιών  και το συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, 6μμ, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

▪️Η  δημόσια υγεία είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό.

▪️Η υγεία του λαού δεν είναι εμπορεύσιμο προϊόν.

▪️Άμεση ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας σε προσωπικό και υποδομές στα νησιά και σε όλη τη χώρα.

12

image

image

Newsletter