twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 11:41
Εκτύπωση

12

Ο Χιώτης Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος, προκάλεσε αίσθηση με την πρόσφατη ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ασκώντας έντονη κριτική στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων και τις επιπτώσεις της στο μεταναστευτικό ζήτημα. Στο επίκεντρο της δήλωσής του ήταν η καταγγελία της υποκρισίας και της εξοργιστικής στάσης των πολιτικών που υποστήριξαν την εν λόγω πολιτική και τώρα υπόσχονται λύσεις στα προβλήματα που, κατά τον ίδιο, οι ίδιοι προκάλεσαν.

 

Στην ανάρτησή του, ο κ. Φράγκος αναφέρθηκε στους "πολιτικούς που εφάρμοσαν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και έφεραν μαζικά λαθρομετανάστες", καλώντας το κοινό να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των υποσχέσεων τους για επίλυση του μεταναστευτικού. Επίσης, ρωτούσε ρητορικά τους πολίτες αν πιστεύουν σε αυτές τις υποσχέσεις και αν θα επιτρέψουν να πέσουν ξανά θύματα απάτης.

 

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια εποχή όπου η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος παραμένει ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα και διχαστικά θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πολλούς πολίτες να ανησυχούν για τις συνέπειες της αυξημένης μεταναστευτικής ροής στην κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και την οικονομική ευημερία των περιοχών που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση.

 

Η Χίος έχει βιώσει τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης ήδη από το 2015 με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ενώ το μείζον αυτό ζήτημα έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς οι ροές έχουν αυξηθεί και οι διαμένοντες στη ΒΙΑΛ έχουν αυξηθεί πάρα πολύ σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

12

image

image

Newsletter