twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 17:45
Εκτύπωση

12

Στην εκπομπή “Καλημέρα Χίος” στο Ράδιο Αλήθεια παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη ο Βουλευτής Χίου ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

 

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν επιπτώσεις, όπως επιβεβαιώθηκε και χθες από τη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ.

 

Παράλληλα, συνέδεσε τη διαχείριση του μεταναστευτικού και με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τονίζοντας ότι “η Νέα Δημοκρατία δίνει μία πολύ καθαρή στήριξη στον Αρχηγό, τον Αλκιβιάδη Στεφανή. Ήταν πολύ θετικό το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου για εμάς. Είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικό βιογραφικό, όραμα και διάθεση για συνεργασία, και θυμίζω ότι του οφείλουμε πολλά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Και η διαδρομή του εγγυάται την ασφάλεια των ακριτικών μας νησιών.

 

Ταυτόχρονα, οι νέες δομές σε Λέσβο και Σάμο έχουν βοηθήσει να μην επηρεαστούν οι τοπικές κοινωνίες από την πίεση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς παρά την πίεση, δεν έχουμε τις σκηνές που βιώσαμε παλαιότερα. Και επειδή «ο κ. Μουτζούρης έχει επιλέξει το μεταναστευτικό ως σημείο αντιπαράθεσης, να σας θυμίσω το εξής απλό. Οι δομές στα νησιά, στη Λέσβο και στη Σάμο έγιναν επί ημερών Μουτζούρη, και η Χίος μόνο κόλλησε αποκλειστικά λόγω του Κάρμαντζη, ο οποίος πήγε την Κυβέρνηση στα δικαστήρια και έχει δημιουργήσει νομικά εμπόδια. Βέβαια αυτό έχει δημιουργήσει μία πίεση, όπως ξέρετε, στα Καμπόχωρα.

 

Στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι “η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλη, αλλά και ο Στεφανής ξεκάθαρα δεν είναι ένας κομματικός υποψήφιος. Έχει ένα ανεξάρτητο βιογραφικό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχει αποδείξει ο ίδιος την ικανότητά του να πετυχαίνει αποτέλεσμα. Δεν είναι αυτό που ονομάζουμε κομματικός υποψήφιος. Και ειδικά οι Χιώτες, καθώς βλέπουμε πόσο υπεραδικήθηκε η Χίος στην κατανομή κονδυλίων, πώς δεν έχουν ξεκινήσει καινούρια έργα στη Χίο.

 

Αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές, ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι «οι προσωπικές μου απόψεις είναι γνωστές. Κλείνοντας ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι «κλειδί είναι η συνεργασία την επόμενη μέρα. Η Χίος πρέπει να κοιτάξει μπροστά και με την αμέριστη συμπαράσταση της Κυβέρνησης να τελειώσουμε όλα τα έργα που έχουμε ξεκινήσει».

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter