twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 17:36
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPic

Πριν από λίγη ώρα ο πρώην Βουλευτής Χίου, Γ. Πίττας παίρνει θέση αναφορικά με δίκη των Αμπαζή και Σκούφαλου, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν ότι οι πολιτικοί μπορούν να λένε ότι θέλουν αδιαφορώντας για την τιμή και την υπόληψη αυτού που απευθύνονται. Ο έμπειρος πολιτικός ξεκαθαρίζει ότι πολιτικός λόγος δεν είναι οι συκοφαντίες και οι βρισιές και αν αυτό συμβεί τότε θα πρέπει κανείς να λυπάται τόσο για την πολιτική όσο και τους πολιτικούς που έχουν πέσει σ’ αυτό το επίπεδο.

 

Να σημειωθεί ότι δύο Εισαγγελείς αναγνωρίζουν ότι τα λεγόμενα των Αμπαζή και Σκούφαλου είναι συκοφαντίες και ύβρεις και όχι πολιτικός λόγος και γι’ αυτό τους παραπέμπουν σε δίκη.

 

Αναλυτικά η δήλωση του βετεράνου Πολιτικού, Γ. Πίττα:

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί και να υβρίζει κανέναν, ακόμη και αν αυτός μιλάει με την ιδιότητα του πολιτικού ή του συνδικαλιστή. Ο πολιτικός ή ο αιρετός ή ο συνδικαλιστής θα πρέπει να χρησιμοποιεί κόσμιες εκφράσεις, οι οποίες δε θίγουν την τιμή και την υπόληψη αυτού που δέχεται την κριτική. Η κριτική θα πρέπει να στοιχειοθετείται με επιχειρήματα και όχι με συκοφαντικό και υβριστικό τρόπο. Όταν δε συντρέχει η προαναφερθείσα προϋπόθεση διαπράττεται αδίκημα και ο κριτής θα πρέπει να επωμιστεί τις συνέπειες του νόμου. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσω για να είναι σαφές ότι αν πολιτικός λόγος είναι οι συκοφαντίες και οι βρισιές τότε κανείς πρέπει λυπάται για την πολιτική, αλλά και για τους πολιτικούς να μετέρχονται τέτοιων λόγων

 

12

image

image

Newsletter