twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 18:46
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPic

Αποσπάσματα από την ομιλία του Καραχάλιου Χρήστου στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ:

Κουνούν το δάκτυλο στη ΝΔ οι διαπραγματευτές του 17ωρου, που κόστισαν στη χώρα 100 δισ. € και 16 δισ. € νέα μέτρα. Αυτοί που διδάσκονται σε εγνωσμένου κύρους ξένα πανεπιστήμια ως παραδείγματα προς αποφυγή. Που δεν τους εμπιστεύεται κανένας πολίτης, όχι για διαπραγμάτευση, αλλά ούτε για να τον περάσουν από ένα πεζοδρόμιο σε άλλο. Αυτοί που οι Υπουργοί τους δεν έχουν πρόβλημα αν χαθούν και 2 – 3 νησιά. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ένα εθνικό θέμα για μικροπολιτική, επιχειρώντας να δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα στη ΝΔ. Και μαζί τους κουνούν το δάκτυλο και κάποιοι πατριδοκάπηλοι που «χτίζουν πολιτική καριέρα» εκμεταλλευόμενοι, με χειρίστου είδους λαϊκισμό, τα εθνικά θέματα.

Στη ΝΔ που όποτε χρειάστηκε προέταξε το εθνικό συμφέρον αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Και αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες. Όπως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε κανένα κείμενο δεν υπάρχει υπογραφή στελέχους ή υπουργού της ΝΔ που να έχει αποδεχθεί το όρο Μακεδονία για το γειτονικό κράτος. Σε αντίθεση με τα στελέχη και Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε με εξαιρετική σαφήνεια όχι μόνο τη θέση της ΝΔ, αλλά και το πώς θα έπρεπε να έχει ενεργήσει μία σοβαρή κυβέρνηση:

Να είχε προηγηθεί εθνική συνεννόηση. Να είχε διαμορφωθεί μία ελάχιστη κοινή γραμμή της πλειοψηφίας των κομμάτων. Να είχε απαιτηθεί ως πρώτο ζητούμενο στη διαπραγμάτευση να προηγηθούν οι αλλαγές στο Σύνταγμα του γειτονικού Κράτους, να αντιμετωπιστεί στην πράξη το θέμα του αλυτρωτισμού και της προπαγάνδας, και στη συνέχεια να εκκινούσε η διαπραγμάτευση για τα υπόλοιπα θέματα. Τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς η ίδια να έχει ενιαία θέση, επέλεξε να μην ενημερώσει κανέναν, εκτός ίσως του Αρχιεπισκόπου. Ακολουθεί μυστική διπλωματία. Κανένας δεν γνωρίζει αν και τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει. Κάνει τραγικά λάθη, όπως το να θέτει προαπαιτούμενα για να γίνει η συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων, να προσέρχεται στη συνάντηση χωρίς να αυτά να ικανοποιούνται και τελικά να τα εμφανίζει ως αποτέλεσμα της «διαπραγμάτευσης».

Είναι προφανές ότι σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ δεν θα προσφέρει καμία συναίνεση για το θέμα.

Η ΝΔ με πλήρη συναίσθηση ευθύνης στα εθνικά θέματα βλέπει το ευρύτερο εθνικό συμφέρον. Δεν κινείται φοβικά και δεν επηρεάζεται από το συναίσθημα της στιγμής. Παράλληλα, όμως συμμερίζεται και να σέβεται την άποψη των πολιτών, για να διαμορφώνει την πολιτική που εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν προτέρημα για ένα κόμμα και όχι αδυναμία.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη χώρα, σε όλους τους τομείς! Όσο παραμένουν στην εξουσία η ζημιά θα μεγαλώνει και στα εθνικά θέματα και στην οικονομία.

Γνωρίζουν, παρά τη στρεβλή οπτική του αριστερού βολονταρισμού τους, ότι επέρχεται η εκλογική τους συντριβή. Και για αυτό γίνονται αδίστακτοι επιχειρώντας να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία αδιαφορώντας για το όποιο κόστος στη χώρα.

Απέναντι στην ανικανότητα, τη χυδαιότητα και το λαϊκισμό η ΝΔ προτάσσει το δομημένο λόγο. Το πρόγραμμά της. Θεωρώ ότι η σκληρότερη αντιπολίτευση είναι να είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις. Δηλαδή να μπορείς να δώσεις λύσεις, διέξοδο και κυρίως ελπίδα και προοπτική.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος έχουν ανακοινωθεί μέσω της ανοικτή διαδικασία του 11ου Συνεδρίου που προηγήθηκε. Στο επόμενο διάστημα θα εξειδικευτούν περιφερειακά και τομεακά. Με την πρωτοβουλία του Προέδρου να οριστούν «πολιτικοί υπεύθυνοι» σε κάθε περιφέρεια της χώρας, η διαδικασία αυτή ξεκίνησε.

Ευελπιστώ, αφενός μέσω αυτής της διαδικασίας το πρόγραμμα να αποτελέσει αντικείμενο μίας μεγάλης, ανοικτής διαβούλευσης με τους φορείς σε κάθε νομό, οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλλου τις προτάσεις τους.

Και αφετέρου, να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας για τη αναγέννηση της χώρας σε όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες, καθώς αυτό αποτελεί υποχρέωση όλων και όχι ενός.

Με τη διαδικασία αυτή η ΝΔ αποδεικνύει ότι ως αυριανή Κυβέρνηση θα δρα στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έχει συνδιαμορφώσει με την κοινωνία. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Γιατί την ψήφο μπορείς να την κερδίσεις με καταγγελτικό λόγο. Η εμπιστοσύνη, όμως, των πολιτών είναι που χρειάζεται να κερδηθεί.

Διανύουμε μία κρίσιμη ιστορική συγκυρία, της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλήρη συναίσθηση. Το στοίχημα είναι διττό: Να υπάρχει αύριο συγκροτημένη χώρα, που να μπορεί σε αυτή να ζήσουν τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια. Αλλά και να συνεχίσει η παράταξη να κυριαρχεί. Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσει γιατί γνωρίζει, θέλει και μπορεί.

 

 

12

image

image

Newsletter