twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 21:30
Εκτύπωση

imageΤην Παρασκευή οργισμένοι κάτοικοι του Χαλκειού κατέκλισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας λύση στα βάσανα που τους έχουν προκαλέσει οι πολιτικές, οι οποίες έχουν μετατρέψει το χωριό τους σε γκέτο μεταναστών - προσφύγων.

 

Εκεί για ακόμη μια φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους πολιτικούς θεατρινισμούς της Δημοτικής Αρχής Βουρνού, η οποία για λόγους πολιτικών συμφερόντων είναι ξεκάθαρο ότι υποθάλπει την επέκταση της ΒΙΑΛ, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών. Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή Βουρνού μέσω των μεταναστών εξυπηρετεί συγκεκριμένα πράγματα. Καταρχάς έχουν διορισθεί χωρίς διαδικασίες αρκετοί μέσω της Μονομετοχικής Δήμου Χίου στους καταυλισμούς και επιπρόσθετα δύο μέλη του Συνδυασμού Βουρνού, όπως κατήγγειλε και η μείζονα αντιπολίτευση, κερδοσκοπούν μέσω της σίτισης των μεταναστών, αφού έχουν στήσει επιχείρηση σίτισης και επομένως θέλουν όσο περισσότερους μετανάστες γίνεται.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής σημειώθηκε Πρωτοφανές στα χρονικά περιστατικό όταν γινόταν η ψηφοφορία για τη ΒΙΑΛ. Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνού, όπως ακούγεται και στο βίντεο δίνει εντολή στον Κώστα και στον Παντελή να αλλάξουν την ψήφο τους. Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους του Παντελή Νεαμονίτη και Κώστα Καρατζά, μάλιστα ο τελευταίος τρέχει κοντά του σα να θέλει να πάρει συγχώρεση για το ατόπημά του. Φυσικά και οι δύο τους άλλαξαν την ψήφο τους.

 

Αν δεν την άλλαζαν, τότε θα περνούσε η πρόταση της Αντιπολίτευσης, η οποία περιλάμβανε τον αποκλεισμό της ΒΙΑΛ με οχήματα του δήμου, ώστε έτσι να μη συνεχιστεί η εγκατάσταση κοντέινερ. Αυτό φυσικά δεν το ήθελε ο Δήμαρχος Χίου, όπως αποδεικνύεται, με τις εντολές που έδωσε στον Καρατζά και στον Νεαμονίτη.

 

Τη μεγαλύτερη ευθύνη της θεσμικής εκτροπής αυτής έχει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Γεωργιάδης, οποίος δέχτηκε αυτά τα πράγματα και δεν έμεινε στο ύψος της θέσης του, αλλά φέρθηκε μικροπολιτικά στη λογική της εξυπηρέτησης του Συνδυασμού του.

 

 

12

image

image

Newsletter