twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 14:31
Εκτύπωση

12Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Ευ.Αποστόλου σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών λόγω των τεράστιων καταστροφών που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες στις Δημοτικές Ενότητες Μαστιχοχωρίων και Ιωνίας του Νομού Χίου από τη θεομηνία της 27ης Ιουλίου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Στις 27 Ιουλίου, έντονη βροχόπτωση έπληξε τη Νότια Χίο και κυρίως τις Δημοτικές ενότητες Μαστιχοχωρίων και Ιωνίας του Δήμου Χίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί καταστροφή σε καλλιέργειες μαστιχόδεντρων στα περισσότερα Μαστιχοχώρια.

Οι καλλιέργειες των αγροτών στις περιοχές αυτές έχουν υποστεί ολική καταστροφή, καθώς η βροχόπτωση έπληξε τα μαστιχόδεντρα στην ευαίσθητη περίοδο της καρποφορίας, κατά την οποία η υγρασία και η επαφή με το νερό καταστρέφει ολοσχερώς την παραγωγή μαστίχας.

Οι καλλιεργητές ήδη έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από προηγούμενα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, όπως είναι η βροχόπτωση της 18ης Ιουλίου και είναι σε εκκρεμότητα οι αιτήσεις για πιστοποίηση από προηγούμενες καταστροφές.

Συνεπώς, ολόκληρη η τοπική κοινωνία θα αντιμετωπίσει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες στο αμέσως επόμενο διάστημα. Για το λόγο αυτό, ζητούμε την άμεση καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και την όσο δυνατόν γρηγορότερη καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των καταστροφών.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Ποια μέτρα θα ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών, των Δημοτικών ενοτήτων Μαστιχοχωρίων και Ιωνίας του Δήμου Χίου που επλήγησαν από τις καταστροφές της θεομηνίας της 27ης Ιουλίου;

12

image

image

Newsletter