twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 17:57
Εκτύπωση

12Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ν.Δ. Χίου:

Η κυβέρνηση έχει κάνει το καθήκον της όσον αφορά την πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου 2016 που κατέκαψε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια τη Νότια Χίο (Βέσσα, Λιθί Ελάτα, Μεστά, Ολύμποι και Πυργί) όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ά Πειραιώς και Νήσων κ. Κώστα Κατσαφάδου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεχνώντας όσα υποσχέθηκε στους μαστιχοπαραγωγούς για παραπομπή του θέματος των αποζημιώσεων της καταστροφής στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, παραπέμπει στο μέλλον και σε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που όλο και είναι έτοιμες να υπογραφούν, την έναρξη της διαδικασίας καταγραφής και αποζημιώσεων των πληγέντων. Τόσο δε σχετικός είναι με το θέμα της μαστίχας που μέσω πινάκων προσπαθεί να αποδείξει ότι ακόμα και μετά την τρομερή πυρκαγιά του 2012 η απώλεια στην παραγωγή μαστίχας ήταν μηδαμινή ενώ το ίδιο συμπεραίνει και για την πυρκαγιά του 2016. Το γεγονός ότι φέτος πχ όλη η Βέσσα παρέδωσε στην ΕΜΧ μόνο 150 κιλά μαστίχι δεν είναι και κάτι σημαντικό που πρέπει να απασχολεί το αρμόδιο Υπουργείο. Όσον αφορά δε τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, η έλλειψη των οποίων ταλαιπωρεί τους κατοίκους κυρίως των νοτιοχώρων καθώς φέρνει τα αιγοπρόβατα να βόσκουν μέσα στους σκοίνους, και αυτό είναι ένα θέμα που μελετάτε και όταν έρθει η ώρα θα υπογραφεί σχετική ΚΥΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία. 

Από την άλλη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντάει σχετικά με την προστασία των πληγηθησών περιοχών ότι ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων τύπου κορμοφραγμάτων, με τη σχετική έγκριση να έχει υπογραφεί την 30/3/2017. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ούτε το χειμώνα του 2017-2018 δε θα έχει γίνει οτιδήποτε στη νότια Χίο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Δυστυχώς έτσι αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ότι αξίζει να συμπεριφέρεται στη Χίο, στο νησί με το μοναδικό παγκόσμιο προϊόν, τη μαστίχα, το οποίο προσπαθεί να «ισορροπήσει» ανάμεσα στην κυβερνητική αδιαφορία για την απώλεια παραγωγής του αγροτικού τομέα και την μεταναστευτική λαίλαπα που προσπαθεί να αλλάξει την ανθρώπινη γεωγραφία στην περιοχή των Ολύμπων

Κύριοι έστω και το μισό ενδιαφέρον να δείχνατε για τη Χίο από εκείνο που δείξατε για το Guy Parade στην Αθήνα, τα προβλήματα μας θα είχαν βρει τη λύση τους.                      

 

12

image

image

Newsletter