twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 18:53
Εκτύπωση

12ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στη Χίο είναι μια συνάντηση/συνεύρεση πολιτών με συμμετοχή σε όλες τις μικρές και τις μεγάλες μάχες του νησιού για την υπεράσπιση της ζωής μας. Είναι μια λαϊκή, τοπική συλλογικότητα, μια εν δυνάμει κίνηση πόλης των όλων και των ίσων για την κοινωνική απελευθέρωση. Δεν είναι και ούτε θα γίνει ποτέ, με όποιο τίμημα, βραχίονας και προέκταση κομμάτων και άλλων παρατάξεων. Υπηρετεί την ανάγκη για ένα ανεξάρτητο, ριζοσπαστικό και ταξικό προσανατολισμό στο κίνημα και στοχεύει στη συγκρότηση ενός αντίστοιχου πόλου/χώρου με ισοτιμία, αυτοτέλεια, αλληλεγγύη και αμοιβαίο σεβασμό των συμμετεχόντων.

 

 

Είναι και θα παραμείνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από το κράτος, τους μηχανισμούς του, το ευρύτερο μπλοκ εξουσίας και τα κόμματα του. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και από τα κόμματα και τις άλλες παρατάξεις της αριστεράς, τους διαγκωνισμούς, μικροηγεμονισμούς, τις αυτόκεντρες αναπτύξεις, τις καθετοποιημένες γραμμές και την υποταγή εντέλει του κινήματος στην οργάνωση και στο κόμμα. Η ηγεμονία εξάλλου δεν κατακτιέται με διοικητικές μεθόδους, αλλά με τη δύναμη της πράξης και των ιδεών. Εξαρτημένη όμως βαθιά από τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας. Είναι και θα παραμείνει ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ, που κόβει απ' τη ρίζα κατεστημένες θέσεις, απόψεις, ενέργειες, αρνείται την κυρίαρχη αφήγηση και προτείνει κάτι το πραγματικά νέο. Είναι μια ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, που με την ικανότητά της να ενεργεί αυτόβουλα, αυτόνομα, κινεί τις εξελίξεις χωρίς να είναι δέσμια και ακόλουθος διαφορετικών πολιτικών σχεδίων.

 

 

Τέλος είναι φυσικό στην αρχή, εμείς που πήραμε αυτήν την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, να μην γεννηθήκαμε απ' το κεφάλι του Δία σαν την Αθηνά,αλλά να κουβαλάμε μέσα μας το παρελθόν μας, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του. Με όλες τις εμπειρίες, τις ιδιαιτερότητες και τις κλίσεις μας.Η προσπάθεια μας αυτή, ελπίζει και επιδιώκει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός αισθητού συλλογικού υποκειμένου στη Χίο, που να μπορεί να πείθει και να ενεργοποιεί όχι μόνο τους υποψιασμένους, τους ''μυημένους'', αλλά κυρίως το απογοητευμένο και αδρανές τμήμα της κοινωνικής πλειοψηφίας το οποίο άγεται και φέρεται από κάθε λογής ''επίδοξους σωτήρες''. Πρέπει να συγκροτήσουμε το δικό μας ανεξάρτητο, ριζοσπαστικό-ταξικό σχέδιο και να μην ετεροκαθοριζόμαστε από στρατηγικές, τακτικές και σχεδιασμούς άλλων συλλογικοτήτων. Είναι προφανές για μάς, ότι έχουμε μπροστά μας την επόμενη περίοδο έναν αγώνα επιβίωσης. Εκεί θα κριθούν όλα! Ανοίγουμε το δρόμο. Συνεχίζουμε την πορεία. Προχωράμε μπροστά. Για να νικήσουμε!

 

 

Υ.Γ Από το κακό στο χειρότερο...

 

 

  Μόνο έτσι μπορούμε να περιγράψουμε την αδυναμία και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής/περιφερειακής διοίκησης ακόμα και για μια στοιχειώδη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος. Η πρόταση που από τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταθέσει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου φαίνεται να προκρίνεται ως η λιγότερο κακή ,για την δημιουργία του κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου προσφύγων- μεταναστών του νησιού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό, μια επιλογή οικονομικά κοστοβόρα , λειτουργικά προβληματική και απάνθρωπη, με δεδομένες τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες διαβίωσης (το «18», όπως είναι γνωστό το σημείο στην τοπική κοινωνία, πλήττεται  ανελέητα από τα καιρικά φαινόμενα) για εκείνους που θα αναγκαστούν να διαμένουν και να εργάζονται σε αυτή την περιοχή. Και μόνο ως πρόταση, η υιοθέτηση της ατζέντας του πολιτικά ακραία δεξιού αντιπεριφερειάρχη συνιστά την καλύτερη δυσφήμιση για το νησί μας και εκθέτει δυστυχώς ολόκληρη την κοινωνία της Χίου και όχι μόνο τους παράγοντες που την επικροτούν. Όταν το παράλογο παρουσιάζεται ως η «βέλτιστη λύση», όταν η «τεχνοκρατική αντίληψη » προσαρμόζεται και υπακούει στα κελεύσματα των καιρών ,δεν μπορούμε να τρέφουμε αυταπάτες για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης. Κανένας καλύτερος ¨συντονισμός¨ ,κανένας καλύτερος ¨ σχεδιασμός¨, καμιά καλύτερη ¨χωροθέτηση¨ δεν θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα, αν δεν συγκρουστούμε ουσιαστικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε Αν δε διεκδικήσουμε τον άμεσο και μαζικό απεγκλωβισμό των προσφύγων και την αποσυμφόρηση των δομών από το νησί και την χώρα.

 

12

image

image

Newsletter