twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 17:16
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΤην παρακάτω δήλωση έκανε ο Στ. Μιχαηλίδης:

 

Απαράδεκτη, εκβιαστική, ανεύθυνη η στάση και οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα στον δημοσιογράφο Γιάννη Τζούμα. Είναι όμως και εξαιρετικά διαφωτιστική όσον αφορά στον πολιτικό κόσμο της Χίου. Ο Γιάννης Τζούμας οφείλει για την πληρότητα του ρεπορτάζ του να ρωτήσει έναν έναν τους εντεταλμένους της Χίου να απαντήσουν σε όσα τους καταμαρτυρεί ο Υπουργός.

 

Είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση "γκρεμίζει πολυκατοικία να κάνει στάνη για πρόβατα" . Ακυρώνει στρατιωτικό αεροδρόμιο για την δημιουργία του λεγόμενου προαναχωρησιακού. 

 

Ο λόγος είναι προφανής να αναθέσει στο στρατό την φύλαξη μια και το ΠΡΟΚΕΚΑ εντάσσεται μέσα σε στρατιωτική μονάδα, όλα δηλαδή μια σαλάτα, αστυνομία, στρατός, παραβατικοί και λαθρομετανάστες. 

 

Γιατί δεν επέλεξε ο κ. Τόσκας μια και είχε το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο άλλο σημείο της Χίου όπως λέμε "στα γκράβαρα" και το τοποθετεί σε ένα τόσο τουριστικό σημείο του τόπου; Οφείλει να απαντήσει.

 

Ο μέγιστος ισχυρισμός του κ. Τόσκα είναι ότι δεν μπορεί να επιδοθούν οι αρνητικές απαντήσεις στους μη δικαιούμενους άσυλο αφού δεν είναι κάπου "μαντρωμένοι". 

 

Μα για να τους μαντρώσει (ο ίδιος το λέει) πρέπει πρώτα να τους επιδώσει την αρνητική απόφαση και αν μπορεί να την επιδώσει ώστε στην συνέχεια να τους μαντρώσει γιατί μας λέει ότι δεν μπορεί να το κάνει τώρα και να τους επιστρέψει πάραυτα στην Τουρκία; 

 

Δεν εκδίδονται δα και δεκάδες αποφάσεις την ημέρα, και μακάρι να εκδίδονταν.

 

Για την αναγκαιότητα του ΠΡΟΚΕΚΑ συγκρίνει την υφιστάμενη κατάσταση της Χίου με την Λέσβο και την Κω και ισχυρίζεται ότι σε αυτά τα νησιά έχουμε αθρόες επιστροφές στην Τουρκία και γιατί δεν μας δίνει στοιχεία; 

 

Είναι επίσης αποκαλυπτικός σε αυτό που έχουμε πει εμείς επανειλημμένα, ότι η δημιουργία του προαναχωρησιακού δεν θα απαλάξει την Σούδα και το Χαλκειός από την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση. 

 

Ο κύριος Τόσκας και η κυβέρνησή του μπορεί να λένε ό,τι ανοησία θέλουν, η ευθύνη όμως εδώ και δυο χρόνια της τοπικής εξουσίας ήταν και είναι να καταγγέλει και να εμποδίζει απαράδεκτες και βλαβερές για τον τόπο ενέργειες και παραλείψεις και να ευρίσκεται βήματα μπροστά από τις εξελίξεις.

 

Όσα χρόνια θυμάμαι δεν έχω ξαναζήσει τέτοιου μεγέθους κρίση στην Χίο. Αποδεικνύεται ότι η διαχείρισή της υπερβαίνει τις δυνατότητες των υπευθύνων του τόπου.

 

12

image

image

Newsletter