twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 17:47
Εκτύπωση

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι "Οικολόγοι Πράσινοι":

Image and video hosting by TinyPic"Τις τελευταίες ημέρες έγιναν τρεις τουλάχιστον επιθέσεις ρατσιστικής βίας στη Λέρο. Με συντεταγμένο τρόπο συμμορίες προχώρησαν σε ξυλοδαρμό προσφύγων αρκετοί από του οποίους οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα. Οι πράξεις αυτές είναι ξεκάθαρα ρατσιστικές και ξενοφοβικές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, η σύλληψη των υπαιτίων των επιθέσεων τους με την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου.  

Την ίδια ώρα στη Χίο σημειώνονται συνεχείς συμπλοκές μεταξύ των προσφύγων.  Η μακρά περίοδος αναμονής, οι πολλαπλές απορρίψεις των αιτήσεων ασύλου σε πολλούς πρόσφυγες σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και την αποχώρηση των ΜΚΟ που προσέφεραν ιατρική φροντίδα (και ιδιαίτερα ψυχιατρική) στους πρόσφυγες, συγκροτούν ένα μίγμα που είναι έτοιμο να εκραγεί. Ο πρόχειρος καταυλισμός στη Σούδα αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν 2 χρόνια μετά την «έκρηξη» της προσφυγικής κρίσης και ενώ έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, να  αντιμετωπίζουμε τέτοιες συνθήκες στη Σούδα, συνθήκες που προσβάλουν όλους μας. Η παρατεταμένη ένταση έχει φέρει σε δύσκολη θέση την τοπική κοινωνία, καθώς ζει καταστάσεις που αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων εξαπολύοντας πογκρόμ εναντίων προσφύγων, ως αυτόκλητοι προστάτες της κοινωνίας. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε τα συνεχή επεισόδια ρατσιστικής βίας που έχουν παρουσιαστεί στα νησιά μας και καλούμε την Κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές, τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία να συνεργαστούν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, καθώς και για την σύλληψη και την τιμωρία των δραστών των ρατσιστικών επιθέσεων για την επαναφορά της κοινωνικής ειρήνης και του αισθήματος ασφάλειας στις κοινωνίες των νησιών μας."

 

Image and video hosting by TinyPic

12

12

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

 photo 13_zps83zai2ta.png


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter