twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 19:31
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΤην παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Ν.Δ. Χίου με αφορμή το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα:

Με θεατρινισμούς κακής ποιότητας προσπαθεί ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας να δείξει ενδιαφέρον για το Βόρειο Αιγαίο.

Ενώ ο ίδιος πρότεινε, δεσμεύτηκε και ψήφισε την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α , χθες εξήγγειλε την αναστολή έναρξης εφαρμογής της απόφαση του. Ενδεικτικό της αναλγησίας και της άγνοιας του Αλ. Τσίπρα για τα νησιά είναι η απαράδεκτη σύνδεση της αναστολής αύξησης του Φ.Π.Α στα νησιά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.

Ο ανεπανάληπτος βαρόνος Μινχάουζεν της ελληνικής πολιτικής σκηνής τόνισε σαφώς ότι η αύξηση του Φ.Π.Α θα ισχύσει, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ.

Ο Πρωθυπουργός, εν μέσω του πανικού του για την απώλεια της εξουσίας, απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτα ούτε για την οικονομία των νησιών, ούτε για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα που ταλανίζει τη Χίο και τα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, καθώς και τους εθνικούς κινδύνους που υφίστανται.

Ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι ο παρατεταμένος αποκλεισμός των νησιών, ακόμη και από νόμιμες απεργίες, δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της ζωή σε αυτά.

Δεν έχουν προβεί σε καμία κίνηση και για να δεσμευτούν κατηγορηματικά (αν τους πιστεύει κανείς ακόμη) ότι δεν θα αυξηθεί η φορολογία των ναυτικών, και για να δρομολογηθούν πλοία ασφαλείας ώστε να γίνει ο εφοδιασμός των νησιών.

Μάλλον θα πρέπει να μάθουν τα στοιχειώδη, όπως ότι τα νησιά είναι στεριά και γύρω-γύρω έχουν θάλασσα. Τα υπόλοιπα και πιο δύσκολα, όπως περιφερειακότητα και νησιωτικότητα ευελπιστούμε ότι θα τα μάθουν όσο θα είναι στην αντιπολίτευση, που θα βρεθούν με τις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

12

image

image

Newsletter