twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 17:48
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΤην προειδοποίηση πως, σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, τα νησιά θα επιστρέψουν στην κατάσταση του περασμένου καλοκαιριού, απηύθυνε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την ανησυχία του για την στάση που εκδηλώνει μερίδα των νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, αποδίδοντας τις αντιδράσεις αυτές στην απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων του προβλήματος εκ μέρους τοπικών παραγόντων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το αποτέλεσμα είναι να οδηγείται η συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού σε αντιδράσεις που προσομοιάζουν στις λογικές της Χρυσής Αυγής, όπως είπε.

Μιλώντας την Τρίτη το βράδυ στην ΕΡΤ, ο υπουργός υπογράμμισε πως η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας δεν προβλέπει μεταφορά των hot spot στην ενδοχώρα και μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης, πιθανόν να οδηγούσε σε κατάρρευση της συμφωνίας.

«Ο φόβος μας είναι πως αν πέσει η συμφωνία, θα γίνουμε όπως πέρσι το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση έχει κύριο αίτημα να μεταφέρουμε κόσμο απ’ τα νησιά στην ενδοχώρα σε κλειστά κέντρα χωρίς να παραβούμε τη συμφωνία. Εντεκα ταξίδια στην Ευρώπη έχω κάνει – και δύο στην Τουρκία. Δεν μπορεί να λέει κανείς πως τα φανταζόμαστε. Ο κ. Αβραμόπουλος, ο ευρωπαίος Επίτροπος, έγραψε άρθρο στα “Νέα”. Να πάρουν θέση όλοι» ζήτησε ο κ. Μουζάλας.

«Αντί να κλαίνε διάφοροι και να λένε πως είναι κακές οι συνθήκες ζωής των προσφύγων, εμείς προτείνουμε να τις κάνουμε καλές, να βάλουμε σπιτάκια. Προχωράμε αυτόνομα. Ο κ. Καμμένος θα μας δώσει στρατόπεδα. Αυτό που εμείς προτείνουμε είναι μία μορφή λύσης». Αντίθετα, εκείνοι που προτείνουν ως λύση, απλώς «να μεταφερθούνε οι πρόσφυγες», αποκρύπτουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση «θα ξεκινήσει το περσινό καλοκαίρι» – επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

 

 

Δήμαρχος Χίου: Εχουν κλέψει κατοίκους και δυο και τρεις φορές

Στην εκπομπή παρενέβη ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος υπερασπίστηκε την στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης:

«Αν η απομόνωση και σύλληψη των παραβατικών στοιχείων γινόταν τον καιρό που έπρεπε, αν είχαν συλληφθεί εκείνοι που έβαλαν φωτιά, αυτά τα πράγματα (σ.σ. οι επιθέσεις εναντίον των προσφυγικών καταυλισμών στη Μόρια) δεν θα είχαν συμβεί.

»Οι Χιώτες με μεγάλο ρεαλισμό είδαμε απ’ την αρχή την κατάσταση και δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξε όλη η κοινωνία. Διαπιστώσαμε ωστόσο, πως όλες οι προσπάθειες του δήμου, μέχρι στιγμής δεν έχουν τύχει αυτής της διοικητικής μέριμνας που χρειάζεται για να στηριχθούν πραγματικά.

»Ούτε η υπηρεσία ασύλου λειτούργησε τον καιρό που έπρεπε, ούτε η Αστυνομία. Οταν έχεις ανθρώπους που τους έχουν κλέψει δύο και τρεις φορές το σπίτι, από μικρή μερίδα παραβατικών, εκεί ο χιώτης δημότης χάνει την εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να πιστέψει πως η τρίτη δομή θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dimokratiki.gr

12

image

image

Newsletter