twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 17:03
Εκτύπωση

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου αποφάσισαν από φέτος να θεσμοθετήσουν ένα χρηματικό βραβείο 1500 Ευρώ για τον καλύτερο νέο υδατοσφαιριστή (κάτω των 21 ετών) του Ναυτικού Ομίλου Χίου (ΝΟΧ), στη μνήμη του διοικητικού υπαλλήλου του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΡΔΑΚΗ (φωτογραφία 1) που υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του ομίλου επί δεκαετίες. Τα χρήματα προέρχονται από ευγενική συνεισφορά των συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων και των καθηγητών των τμημάτων της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου.

123

Ο Γιώργος Βαρδάκης που έφυγε από τη ζωή μέσα στο 2023 μετά από σοβαρή ασθένεια, πίστευε ότι είναι απαραίτητο να δίνονται κίνητρα στους νέους υδατοσφαιριστές του ΝΟΧ, ώστε να παραμένουν και να αγωνίζονται στις ομάδες του νησιού τους.

12

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή του καλύτερου υδατοσφαιριστή κάτω των 21 ετών αποφασίστηκε να είναι η κλήση σε επίσημους αγώνες των εθνικών ομάδων (ανδρών, νέων, παίδων, κλπ.). Σε περίπτωση περισσότερων του ενός αθλητών με συμμετοχές σε εθνικές ομάδες αποφασίστηκε να επιλέγεται αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές ή τις μεγαλύτερες διακρίσεις (π.χ. θέση κατάταξης ομάδας σε διεθνείς διοργανώσεις).

Αν κάποια χρονιά δεν υπάρχει αθλητής που να έχει κληθεί σε επίσημες υποχρεώσεις εθνικών ομάδων θα μπορούν να ορίζονται πρόσθετα κριτήρια αξιολόγησης των νεαρών αθλητών (π.χ. θα μπορεί να επιλέγεται και αθλητής που έχει κληθεί σε συγκέντρωση προετοιμασίας -camp- Εθνικής ομάδας). Η τελική απόφαση σε κάθε περίπτωση θα λαμβάνεται από τον ίδιο τον ΝΟΧ και το επιτελείο του. Η ανακοίνωση του αθλητή που βραβεύεται θα πραγματοποιείται στο Ιωνικό κολυμβητήριο σε ημέρα κανονικών αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΝΟΧ και το βραβείο θα απονέμεται στον αθλητή (ή σε εκπρόσωπο του ΝΟΧ) κατά τη διάρκεια της μεγάλης ετήσιας τελετής ορκωμοσίας νέων αποφοίτων που πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου στο Μιχάλειο Κτίριο.

Για τη φετινή χρονιά επιλέχθηκε και βραβεύθηκε ο νεαρός τερματοφύλακας της πρώτης ομάδας του ΝΟΧ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΡΟΣ, 7 φορές διεθνής με την Εθνική Ομάδα Νέων εντός του 2023 η οποία κατέλαβε την 4η θέση στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης που διεξήχθη στη Ρουμανία. Η ανακοίνωση της βράβευσης έγινε στο Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου στις 5 Δεκεμβρίου 2023 πριν την έναρξη του αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ ΝΟ Χίου και ΝΟ Χανίων. Η βράβευση του αθλητή πραγματοποιήθηκε στην ετήσια τελετής ορκωμοσίας νέων αποφοίτων που έλαβε χώρα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου στο Μιχάλειο Κτίριο (φωτογραφία 2 – απονομή βραβείου στον Γ. Καρακούρο).

 

Ο ΝΟΧ έστειλε την ακόλουθη ευχαριστήρια ανακοίνωση δια του Προέδρου του:

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη γιατί μια ανειλημμένη υποχρέωση δεν μου επέτρεψε να παρευρεθώ σήμερα στην εκδήλωση. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και όλης της οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Χίου θέλω να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συναδέλφους και φίλους του εκλιπόντος Γεωργίου Βαρδάκη.

Ο Γιώργος Βαρδάκης, αγαπητός στην οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Χίου από μικρή ηλικία, ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Συλλόγου μας και ιδιαίτερα του Τμήματος Υδατοσφαίρισης όπου εξέφραζε συχνά την επιθυμία του να απαρτίζεται η ομάδα μας από νέους Χιώτες αθλητές.

Με την καθιέρωση από μέρους σας του συγκεκριμένου βραβείου στη μνήμη του δίνετε ένα επιπλέον κίνητρο αλλά και επιβράβευση στις προσπάθειες των αθλητών μας να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του Ναυτικού Ομίλου Χίου. Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε κάθε χρόνο ο αθλητής μας που θα βραβεύεται να φέρνει στο νησί μας μια ακόμα μεγαλύτερη διάκριση τιμώντας τη μνήμη του.

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Σκαπινάκης

12

image

image

Newsletter