twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 10:33
Εκτύπωση

AEGEAN-UNIVERSITY

Στα προγράμματα συγχρηματοδοτούμενης άσκησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (62%) και φορείς του Δημοσίου (38%), συμμετέχουν ετησίως περίπου 600 φοιτητές και φοιτήτριες.

 

Το 80% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου εντάσσεται στην αγορά εργασίας εντός 12 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών.

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το εκπαιδευτικό ίδρυμα που πρωτοστατεί στην έρευνα και την καινοτομία, καλεί και φέτος τους υποψήφιους φοιτητές και τις υποψήφιες φοιτήτριες να «ανοίξουν» τα φτερά τους προς την εκπαίδευση με υψηλά πρότυπα ποιότητας και προς την επαγγελματική αποκατάσταση.

 

Οι 6 Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε 6 νησιά του Αρχιπελάγους παρέχουν ένα ευρύ φάσμα σπουδών σε διαφορετικά πεδία, ενσωματώνοντας τις σύγχρονες τάσεις της εκπαίδευσης και δίνοντας προοπτικές προς ένα εργασιακό μέλλον.

 

Με βασικά προτάγματα την προαγωγή της έρευνας και της αριστείας, τις διεθνείς συνεργασίες, την αξιοποίηση πόρων για τη διαρκή αναβάθμιση του εξοπλισμού και του εκπαιδευτικού υλικού και την εξέλιξη των μελών ΔΕΠ, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρέχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

 

Οι 6 Σχολές Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Επιστημών της Διοίκησης, Πολυτεχνική και Θετικών Επιστημών διαθέτουν προγράμματα σπουδών με σύγχρονα και αναδυόμενα επιστημονικά αντικείμενα και απευθείας σύνδεση με την αγορά εργασίας.

 

Ισχυρό πλεονέκτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί η διαρκής υποστήριξη των φοιτητών για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, με προγράμματα συγχρηματοδοτούμενης πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (62%) και φορείς του Δημοσίου (38%), στα οποία συμμετέχουν ετησίως περίπου 600 φοιτητές/φοιτήτριες.

 

Σύμφωνα δε με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας (Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023), το 80% των σπουδαστών και των σπουδαστριών εισέρχεται στην αγορά εργασίας εντός 12 μηνών από την αποφοίτησή τους.

 

Η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη δήλωσε σχετικά: «Tο Πανεπιστήμιο Αιγαίου υιοθετεί τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές τάσεις και παράγει σπουδές με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Η δεμένη ακαδημαϊκή κοινότητα που επιτρέπει άμεση πρόσβαση των φοιτητών στους διδάσκοντες και δημιουργεί κλίμα δυναμικής αλληλεπίδρασης, οι καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες, το βραβευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό και τα επιλεγμένα προγράμματα σπουδών, καθιστούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Καλούμε και φέτος τους υποψήφιους φοιτητές και τις υποψήφιες φοιτήτριες να ενημερωθούν για τα προσφερόμενα γνωστικά πεδία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και να κάνουν επιλογές που δίνουν πτυχία με ουσιαστικές προοπτικές προς ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον».

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

Παρασκευή Βονάτσου / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6945231957

Μαρία Βαλινδρά / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6947298378

 

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρίσκονται σε έξι (6) νησιά του Αιγαίου, στη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ρόδο, Λήμνο και Σύρο. Ως έγκυρο και υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό – ερευνητικό Ίδρυμα, που δραστηριοποιείται σε σύγχρονα και δυναμικά γνωστικά αντικείμενα, φιλοδοξεί να εμπεδώσει και να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση του στο ελληνικό και διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον και να αυξήσει την ελκυστικότητά του - μέσα σε συνθήκες διεθνούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης - επιδρώντας παράλληλα δυναμικότερα, για την ενίσχυση της θεσμικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής συνοχής της πολυνησιωτικής περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία εδράζεται. Για την επίτευξη του οράματός του, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου επενδύει στην παράδοση της καινοτομίας και της διεπιστημονικότητας που έχει οικοδομήσει, σε συνάρτηση και με τον κοινωνικό του ρόλο.

12

image

image

Newsletter