twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 20:48
Εκτύπωση

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Τ.Δ.Ε. “Δ. Γληνός” και ο Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού "Όμηρος" εξέδωσαν την παρακάτω επιστολή που απέστειλε στo Yπ. Παιδείας:

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή μετά από πληθώρα επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών που λάβαμε από μέλη της φοιτητικής κοινότητας όσων αφορά το μάθημα “Μαθηματικά” και τον διδάσκοντα & Πανεπιστημιακό Υπότροφο Κιουβρέκη Ιωάννη.

12

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο εν λόγω διδάσκων είχε παρουσιάσει ορισμενες ασκήσεις/διαγωνίσματα εντός της περιόδου του χειμερινού εξαμήνου τις οποίες οι φοιτητές/τριες κλήθηκαν να επιλύσουν. Είχε ακόμη επισημάνει επανειλημμένα, κατα την διάρκεια των διαλέξεων του μαθήματος πως οι ασκήσεις αυτές είναι βοηθητικές στον βαθμό της τελικής εξέτασης και πως θα προσμετρηθούν σε περίπτωση που ο βαθμός είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 3,5. Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, δεκάδες φοιτητές/τριες θεωρώντας πως έχουν αδικηθεί απέστειλαν e-mail στον κο. Κιουβρέκη πληθώρα των οποίων δεν απαντήθηκε ποτέ. Οι φοιτητές/τριες που έλαβαν απάντηση ενημερώθηκαν πως ο βαθμός τελικής εξέτασης στον οποίο θα προσμετρούνταν οι ασκήσεις είναι το 4. Το παραπάνω αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της παραγράφου 16 του Κανονισμού ΠΠΣ όπου ορίζεται πως “Τα ακριβή χαρακτηριστικά της εξεταστικής διαδικασίας (αριθμός εξετάσεων, συχνότητα, τρόπος παρακολούθησης και αξιολόγηση των επιδόσεων των φοιτητών και φοιτητριών) προσδιορίζονται από τον/τη διδάσκοντα /ουσα στην αρχή του εξαμήνου και περιγράφονται στο περίγραμμα του μαθήματος.”

 

Επιπροσθέτως, ενας διόλου ασήμαντος αριθμός εξεταζομένων μηδενίστηκε ή έλαβε βαθμό μικρότερο του 5 με την πρόφαση πως τα γραπτά ήταν δυσανάγνωστα ή υπερβολικά όμοια με άλλα γραπτά, ενώ σε μία περίπτωση ο διδάσκων ισχυρίστηκε πως εντός των εγγράφων που κατέθεσε μία φοιτήτρια υπήρξε σελίδα από άλλο γραπτό κάτι που ο Φοιτητικός Σύλλογος μετά από επικοινωνία με την φοιτήτρια έκρινε αναληθές. Μία ακόμη δικαιολογία που επικαλέστηκε ο κος. Κιουβρέκης για να “μηδενίσει” εξεταζόμενους ήταν η διαφορά της “εικόνας” των ασκήσεων με αυτή της τελικής εξέτασης. Προφάσεις όπως αυτή αποτελούν έναν σημαντικό αριθμό “αιτιολογιών” που παρέθεσε ο διδάσκων σε φοιτητές/τριες με μη διαβιβάσιμο βαθμό.

 

Μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο του τμήματος κο. Εμμανουήλ Χριστοφάκη, ο κος. Κιουβρέκης ανήρτησε ανακοίνωση στο e-class για εξέταση γραπτών και επίλυση αποριών μέσω zoom με ελεύθερη είσοδο σε όποιον φοιτητή/τρια αμφισβητούσε τον βαθμό που δέχτηκε. Δυστυχώς η συνάντηση αυτή ήταν το λιγότερο ανεπαρκής αν όχι προσβλητική απέναντι στους παρευρισκόμενους όπως διαπίστωσε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φ.Σ. Δημήτριος Τροβιάς ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη. Ο κος. Κιουβρέκης συνομίλησε ιδιωτικά (σε breakout room) με λιγότερους από 5 από τους 28 συμμετέχοντες της τηλεδιάσκεψης. Μάλιστα έληξε την τηλεδιάσκεψη χωρίς να δώσει επαρκή χρόνο σε κάθε φοιτητή/τρια να καταθέσει ερωτήματα απορίες ενώ σε πολλούς φοιτητές οι απαντήσεις του ήταν ανεπαρκείς και χωρίς αιτιολογία. Αντιθέτως προκάλεσε ο ίδιος έναν φοιτητή να αναλύσει και να αξιολογήσει το γραπτό του σε μία απόπειρα να εκθέσει κάποια απόπειρα αντιγραφής.

 

Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως γραπτά με παρόμοιες λύσεις έλαβαν διαφορετικό βαθμό ενώ μερικά από αυτά μηδενίστηκαν.

 

Η συνολική στάση του κου. Κιουβρέκη υποδεικνύει μία μεροληπτική στάση στην μέθοδο αξιολόγησης των γραπτών του η οποία συμπεραίνουμε πως προέρχεται από την έλλειψη συμμετοχής στις διαλέξεις του, τις προσωπικές του υποψίες για αντιγραφή (χωρίς αποδείξεις και χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία) και από την αντίδραση των εξεταζομένων στις βαθμολογίες του.

 

Είναι ανεπίτρεπτο εν έτει 2021 το ακαδημαϊκό σύστημα να αποτελεί έρμαιο αυθαιρεσιών οποιασδήποτε μορφής. Καλούμε την Συνέλευση να πράξει τα δέοντα ώστε να λυθεί το ζήτημα.

 

 

12

image

image

Newsletter