twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 19:56
Εκτύπωση

12Πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου η 1η διακρατική συνάντηση έργου του προγράμματος με ακρωνύμιο “3D-ReMath”. Το Έργο συντονίζεται από το Εργαστήριο Ποσοτικών Μεθόδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Αναπλ. Καθηγήτρια Μαρία Μαύρη και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Στην 1η διακρατική συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους του προγράμματος, οι ερευνητικές ομάδες των Εργαστηρίων “Ποσοτικών Μεθόδων”, “Διαχείρισης Αποβλήτων” και “Τεχνολογιών Προστασίας της Ιδιωτικότητας & Εφαρμογών Πληροφορικής στις Κοινωνικές Επιστήμες” του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκπαιδετικοί από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, το ISA13-Istituto Comprensivo Sarzana της Ιταλίας και το Agrupamento de Escolas de Marrazes της Πορτογαλίας, οι οποίοι συμμετείχαν με παρουσιάσεις και έθεσαν τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.

Οι συμμετέχοντες όρισαν τις 3 επιτροπές ελέγχου και αξιολόγησης του προγράμματος καθώς και τις αρμοδιότητές τους. Παράλληλα καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του 1ου παραδοτέου αλλά και οι επόμενες δράσεις εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Οι εταίροι συμφώνησαν επίσης για τις ακόλουθες ενέργειες διάδοσης: α) ενημερωτικές εκδηλώσεις με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων και την τοπική κοινωνία κατά τη διοργάνωση των διακρατικών συναντήσεων στις 3 συμμετέχουσες χώρες β) δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου σε 4 γλώσσες με τους στόχους και τις δράσεις του έργου για την ενημέρωση των γονέων, των αρχών και της τοπικής κοινωνίας και γ) δημιουργία ιστοτόπου με τις δράσεις και τα αποτελέσματα του 3D-ReMath, εξίσου σε 4 γλώσσες.

Το “3D-ReMath” έχει ως στρατηγικό στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing), προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα μέσω της χρήσης ανακυκλωμένου υλικού για εκτύπωση, να συμβάλουν στη μείωση τόσο της ρύπανσης του περιβάλλοντος όσο και του κόστους της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το “3D-ReMath”: α) θα αναπτύξει ένα χάρτη καταγραφής μαθηματικών αντικειμένων που είναι δύσκολα ως προς την κατανόησή τους από μαθητές, σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, β) θα δημιουργήσει 9 σχέδια μαθημάτων που θα αφορούν την κατανόηση μαθηματικών προβλημάτων με τη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών (3D printers), στους οποίους θα χρησιμοποιείται υλικό που έχει προέλθει από ανακύκλωση υλικών γ) θα υλοποιήσει 3 δια ζώσης επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς και δ) θα οργανώσει 2 κύκλους επιμόρφωσης μαθητών και μαθητριών σε Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία.

12

image

image

Newsletter