twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 14:31
Εκτύπωση

12«Εκλεκτοί προσκεκλημένοι και εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών

Αξιότιμε κ. Διευθυντή      

Σεβαστοί εκπαιδευτικοί και γονείς, αγαπημένα μας παιδιά

Καλησπέρα σε όλους,

Εκ μέρους το νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Χίου, το οποίο απαρτίζεται από τους:

Μενέλαο Μικέδη, Αντιπρόεδρο

Πηνελόπη Γκίκα – Κοκκώδη, Γραμματέα

Ελένη Γκίκα – Κατσή, Ταμία

Και τα Μέλη μας:

Γαλανή Τρυφωνοπούλου – Λουρεντζάκη, Μαρκέλλα Φλουρά - Ζουμίδη, Κωνσταντίνα Πλεξίδα - Παπαναστασίου

Τους οποίους ευχαριστώ προσωπικά για την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, καθώς και το απερχόμενο Δ.Σ. για την πολύτιμη βοήθειά τους. Να επισημάνω εδώ ότι ως μέλη του ΔΣ είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε βοήθεια, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται, για τη ευδόκιμη συνέχιση της θητείας μας.

Σήμερα όμως οι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά μας

Σας καλησπερίζω, λοιπόν, στην αποψινή τελετή αποφοίτησης για το σχολικό έτος 2023 - 2024

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μαζί μ’ αυτήν ολοκληρώθηκαν και τα μαθητικά χρόνια για σας, τους αποφοίτους του Λυκείου μας, που τιμάμε και αποχαιρετάμε απόψε.

Στα χρόνια σας αυτά, ο δρόμος ήταν μακρύς και δύσκολος, αλλά δεν ήσασταν μόνοι. Δεν είσαστε μόνοι. Είχατε και έχετε κοντά σας τους γονείς σας, τους φίλους σας, τους δασκάλους σας και τους καθηγητές σας

 

Αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί

Σας ευχαριστούμε για όλα όσα προσφέρατε στα παιδιά μας, γεμίζοντας τις αποσκευές της ζωής τους με γνώσεις και εμπειρίες. Με αξίες και ιδανικά. Με συναισθήματα και ελπίδες. Με όλα εκείνα τα εφόδια που ακόμα και όταν τη στιγμή που τους δόθηκαν, ίσως δεν τα εκτίμησαν, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα διαπιστώσουν στην πορεία ότι τους είναι χρήσιμα. Στο πρόσωπό σας, ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους σας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που πέρασαν από τη σχολική τους ζωή, και οι οποίοι –μαζί με εσάς- διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό το πεδίο της γνώσης τους, αλλά και της προσωπικότητάς τους.

 

Φίλοι γονείς

Τα παιδιά μας μεγάλωσαν. Στο νέο τους ξεκίνημα, δε θα τα πάρουμε απ’ το χέρι. Θα το αφήσουμε. Δε θα τους δείξουμε το δρόμο. Εμείς θα ακολουθήσουμε το δικό τους. Από εδώ και πέρα θα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο πίσω, να τα καμαρώνουμε και να είμαστε περήφανοι για αυτά. Θα είμαστε όμως εκεί κάθε φορά που θα κοιτούν πίσω και θα χρειάζονται τη βοήθεια μας. Μη ξεχνάμε να παίρνουμε τα παιδιά μας μια αγκαλιά. Όχι μόνο στην επιτυχία. Ίσως σε ένα στραβοπάτημα στο άγνωστο και δύσβατο μονοπάτι της ζωής, την έχουν περισσότερο ανάγκη. Να ευχόμαστε τα παιδιά μας να είναι γερά. Αν συνειδητοποιήσουμε την αξία της ζωής τους, μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα, θα αλλάξουμε και τον τρόπο της σκέψης μας απέναντι τους. Απέναντι στην ίδια τη ζωή.

 

Αγαπητά μας παιδιά

Έφτασε η μέρα της αποφοίτησής σας. Αυτή που περιμένατε καιρό και που ίσως είχατε φανταστεί πολλές φορές. Σε μια μέρα, από μαθητές, γίνατε ξαφνικά ενήλικες και υποψήφιοι φοιτητές. Η σημερινή μέρα είναι σημαντική γιατί έκλεισε ένας απ΄ τους σημαντικότερους κύκλους της ζωής σας, αυτός της σχολικής ζωής, αφήνοντας πίσω την ιδιότητα, του μαθητή και της μαθήτριας.

Μια περίοδος της ζωής σας που δεν θα πάψει ποτέ να σας προσδιορίζει ουσιαστικά. Ξεκινήσατε με παιδικά όνειρα να γίνετε καλοί μαθητές, να κάνετε φίλους, να μεγαλώσετε. Και τα κάνατε όλα. Μάθατε, δοκιμαστήκατε, κερδίσατε, χάσατε, γελάσατε, κλάψατε, κάνατε φίλους, χάσατε φίλους, μοιραστήκατε και τελικά μεγαλώσατε.

Με το πέρασμα των χρόνων θα καταλάβετε ότι οι κύκλοι της ζωής μας, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Ότι αυτοί οι κύκλοι δεν κλείνουν τόσο απλά. Ότι είστε – όπως κι εμείς -  φτιαγμένοι από τους κύκλους της ζωής σας. Ότι τους έχετε πάντα μαζί σας. Ότι είστε εσείς.  

Χαράζοντας λοιπόν, το νέο κύκλο της ζωής σας, να είστε έτοιμοι να κερδίσετε αυτά που ονειρεύεστε και αυτό το όραμα να σας δίνει δύναμη και να είναι η κορυφή που θέλετε να κατακτήσετε. Κατακτώντας αρχικά τις κορυφές μέσα σας, να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε.

Μέσα από την καρδιά μας σας ευχόμαστε σήμερα να είναι η αρχή για τα υπέροχα επόμενα. Να είστε γεροί, τυχεροί κι ευτυχισμένοι. Καλή ζωή παιδιά!»

 

 

Για το Δ.Σ.,

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μ. Ζηρριάς

Χίος, 18.06.2024

12

image

image

Newsletter