twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 15:59
Εκτύπωση

12

Πρόγραμμα παρέμβασης για την ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων στα νησιά της Χίου, Σάμου, Λέσβου και Λήμνου και σε υπηρεσίες και φορείς των ανωτέρω νησιών που εξυπηρετούν και παιδιά από τα γύρω νησιά (Οινούσσες, Ψαρά, Ικαρία, Φούρνους, Θύμαινα και Άη Στράτη), καθώς και πανελληνίως.

 

Δράσεις σε Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λήμνο

  • Επισκέψεις / Διασύνδεση με τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στα πλαίσια πρόληψης & ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας
  • Κύκλος Workshops για παιδιά & εφήβους

 2 κύκλoι 5 Εργαστηρίων (workshops) 60λ διάρκειας το καθένα, που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά & εφήβους προσανατολισμένα σε θεματολογία της επικαιρότητας που συνδέεται με την ενίσχυση των δεξιοτήτων που οικοδομούν την ψυχολογική έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας

  • Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς κατά το οποίο οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους, να αναστοχαστούν τους στόχους που έχουν θέσει ως γονείς, και να αναζητήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους.
  • Ομάδες Γονέων – Παιδιών / Debate

Υλοποίηση ομάδων γονέων και παιδιών με τη καθοδήγηση του συντονιστή – επαγγελματία ψυχικής υγείας που θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση (Debate)  με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών και θέμα «Μαθαίνω να ακούω».

  • Συναντήσεις Γονέων με ειδικούς για Συμβουλευτικές Κατευθύνσεις σε θέματα που τους αφορούν . Θα λάβουν χώρα προγραμματισμένες συναντήσεις γονέων με αιτήματα για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους, διάρκειας 1,5 ώρας, για να λάβουν συμβουλευτική κατεύθυνση και ενημέρωση.
  • Πλήρη Εξατομικευμένα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού , Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας & Προσωπική Ανάπτυξη. Η χορήγηση 3 τεστ, εισαγωγικών ερωτηματολογίων και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας που θα δίδει τη δυνατότητα στον έφηβο να αναπτύξει μηχανισμούς αυτογνωσίας σχετικά με την προσωπικότητα, τις ικανότητες τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του.

PODCAST

  • Αρχεία ήχου τύπου Podcasts

Δημιουργία 6 ηχητικών επεισοδίων που θα έρθουν να προστεθούν στην «ψηφιακή βιβλιοθήκη» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου (kpechios.org) και θα δημοσιευτούν σε τοπικά site ενημερωτικών μέσων στα 4 νησιά. Θα απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες αλλά και σε επαγγελματίες που έχουν να κάνουν με παιδιά (εκπαιδευτικούς, ιατρούς, κ.ά.) με στόχο να προσφέρουν έμπνευση, προσωπική ανάπτυξη και ψυχική ενδυνάμωση.

EΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

  • Εγχειρίδιο Ψυχικής Ενδυνάμωσης για παιδιά & εφήβους με περιεχόμενο δραστηριοτήτων με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων και την προαγωγή της ψυχικής ενδυνάμωσης εφήβων / παιδιών.

Διάρκεια έργου: Σεπτέμβριος 2023 – Απρίλιος 2024

 

Στοιχεία Επικοινωνίας: Γιάννης Ηρακλειανός, Project Manager, τηλ 2271020000

12

image

image

Newsletter