twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 16:26
Εκτύπωση

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης στη Βουλή των Ελλήνων προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας για το ζήτημα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Χίου.

image

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης προώθησε την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου, η οποία βασιζόμενη σε στοιχεία από το Κέντρο Υγείας Χίου, αναδεικνύει τα προβλήματα υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας, ενώ πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο και μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στη Χίο.

Όπως επισημαίνει στην Αναφορά του «τα εν λόγω προβλήματα οδηγούν στην ύπαρξη διαθέσιμων ραντεβού μετά από πολλούς μήνες, γεγονός που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των ασθενών.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη μέσα στο έτος έχουν προκηρυχθεί, μέσω ΑΣΕΠ, 3 μόνιμες θέσεις για το ΕΚΑΒ και επιπλέον 2 μόνιμες θέσεις ιατρικού και διοικητικού προσωπικού με την 5Κ/2023, ενώ έπειτα από την πρόσφατη δημοσίευση του Υπουργείου Υγείας, προκηρύχθηκαν τρεις μόνιμες θέσεις Ιατρών για το Νοσοκομείο της Χίου, οι οποίες αφορούν σε:

  1. 1. Μία θέση διευθυντή διαζευκτικά για διάφορες ειδικότητες, για το τμήμα επειγόντων περιστατικών.
  2. 2. Μία θέση επιμελητή Β’ ψυχιατρικής.
  3. 3. Μία θέση επιμελητή Β’ νευρολογίας.

Ο κ. Μηταράκης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους υπηρεσιακούς φορείς, όσο και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και κατοίκων, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο τομέας της Υγείας, που αποτελεί πρωτεύον και μείζον ζήτημα για την ποιότητα ζωής των πολιτών του νησιού μας.

12

image

image

Newsletter