twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 08:23
Εκτύπωση

12

H Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ως γονείς και κηδεμόνες βρισκόμαστε στη δυσάρεστη κατάσταση , για δεύτερη φορά φέτος , να αντιμετωπίζουμε το καθολικό κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών με τις συνέπειες που το συνοδεύουν σε κοινωνικό , ψυχολογικό , οικονομικό επίπεδο για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας .

Αν και αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη όπως όλοι γνωρίζουμε από την Άνοιξη και ενώ όλοι συζητούσαν την έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας , η προετοιμασία του Κράτους κατά κύριο λόγο και των τοπικών αυτοδιοικητικών θεσμών αποδείχθηκε ανύπαρκτη .

Σε αντίθεση με την πρώτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων , η τηλε-εκπαίδευση  είναι πλέον υποχρεωτική ( καλώς ώστε να συνεχιστεί μια κάποια εκπαιδευτική διαδικασία ) χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί τα μέσα για την απρόσκοπτη παρακολούθηση από όλους τους μαθητές . Αν και η καταγραφή αναγκών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό είχε γίνει από την Άνοιξη , άρα υπήρχε μία εικόνα , δεν έγινε καμία προσπάθεια προμήθειας με σκοπό να καλυφθούν όσοι έχουν πρόβλημα . Εξαίρεση είχαμε μόνο στην περίπτωση δωρεών από ιδιώτες και αγορά ελάχιστων μηχανημάτων από τα ταμεία σχολείων όπου υπήρχε η οικονομική δυνατότητα .

Τα πολυδιαφημιζόμενα 90.000 τάμπλετ από το Υπουργείο Παιδείας ακόμα αναμένονται  και σε τοπικό επίπεδο ξανακαταγράφουμε τις ανάγκες…

Ο Δήμος αν και υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου , σχολικών επιτροπών αλλά και εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας από την Άνοιξη δεν έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για επίλυση του προβλήματος .

Η Περιφέρεια σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας δεν έχει βοηθήσει .

Στη μέση οι μαθητές οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί , να προσπαθούμε να βρούμε λύση σε προβλήματα για τα οποία δεν ευθυνόμαστε .

Απαιτούμε άμεση λύση ώστε :

Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην εξ’αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς με την παροχή όπου χρειάζεται εξοπλισμού αλλά και υπηρεσιών διαδικτύου.

 ( κυρίως σε οικογένειες με άνεργους γονείς ,μονογονεϊκές , πολύτεκνες και άλλες ευάλωτες ομάδες )  .

Να υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά που δεν καταφέρνουν να συνδεθούν για τεχνικούς λόγους ( απουσίες , κάλυψη ύλης κτλ )

Περιμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους άμεση κινητοποίηση και συνεργασία μεταξύ τους  ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διασφαλιστεί το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών για ισότιμη μάθηση .

12

image

image

Newsletter