twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 19:49
Εκτύπωση

image

Η μαθήτρια της Α΄Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Χίου, Κουτσουράκη Άρτεμις, διακρίθηκε στον Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο: «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Α/θμιας Δ. Αττικής, στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς σκουπίδια».

 

Η μαθήτρια με την ιστορία της «Ένα περίστροφο μιλάει», ανάμεσα σε 278 άλλες ιστορίες κατάκτησε το Βραβείο Φαντασίας, Δημιουργικότητας, Πρωτοτυπίας και το Βραβείο Σύνδεσης Ανθρώπινων Αξιών – Περιβάλλοντος και το Βραβείο Παρότρυνσης σε Δράση. Η βράβευση θα γίνει τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

 

Ο μαθητής της Α΄Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Χίου, Καρδαμύλας Απόστολος, διακρίθηκε στον 32ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας που διοργάνωσε στις 17/3/2018 η ΄Ενωση Ελλήνων Χημικών υπο την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έλαβε το α΄βραβείο Αριστείας (6ος Πανελλαδικά) στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2018.

 

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε στις 10/3/2018 το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών υπο την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Η μαθήτρια της Β΄Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Χίου Λύκου Γεωργία απέσπασε το 3ο βραβείο στο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Μικρασιατικής Μνήμης» «Ανδρέας Αξιωτάκης – Μνήμη Μικρασίας» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου/Βιβλιοθήκη « Ο Φάρος» σε συνδιοργάνωση με την Δ/νση Β/θμιας Χίου.

 

Η απονομή των βραβείων έγινε σε τιμητική εκδήλωση στην αίθουσα του Φάρου στις 25/5/2018.

 

Η μαθήτρια Μαρία Χωλίδη της Γ΄Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Χίου κέρδισε το β΄βραβείο για το διήγημά της «Μέχρι την τελευταία ανάσα» στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργανώνει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ «ΕΠΟΚ» με θέμα: « Οι ήρωες στους αγώνες του Ελληνισμού για ελευθερία, πηγή έμπνευσης των νέων στην Ελλάδα και την Κύπρο».

 

 

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter