twitter youtube google

 

FACE2FACE

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 18:04
Εκτύπωση

12

Ο Δ. Γιοβανάκης έχει θέσει υποψηφιότητα με τον Στ. Κάρμαντζη και παραχώρησε συνέντευξη:

Για ποιο λόγο να Ψηφίσει κάποιος τον Δημήτρη (Μίμη) Γιοβανάκη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την σύμπραξη δημιουργίας για τη νέα Χίο;

Γιατί πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία, το βήμα για να εκφραστούν οι ανάγκες και  τα προβλήματα και οι απόψεις της νέας γενιάς.
Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό ότι με την ενεργό συμμετοχή μας δίνουμε το παράδειγμα στους νεότερους μας να συμμετέχουν και εκείνοι με όποιον τρόπο μπορούν στα κοινά Και φυσικά να ψηφίσουν.
Η αποχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα μας, η συμμετοχή όμως ΝΑΙ!

Ως νέος πατέρας μικρών παιδιών τι Χίο οραματίζεσαι για αυτά;

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά έργα στην πόλη μας, ωστόσο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης! Όλοι θα θέλαμε ακόμα καλύτερους χώρους εκπαίδευσης, σχολεία  και παιδικοί σταθμοί με καλυμμένες όλες τις ανάγκες τους. Περισσότερες ασφαλείς και σύγχρονες παιδικές χαρές, καθώς και ανοιχτούς χώρους άθλησης. Ακόμα θα μπορούσαν να γίνουν χώροι δωρεάν δημιουργικών  δραστηριοτήτων για τον ελεύθερο χρόνο μικρών και μεγάλων, υπό την αιγίδα του Δήμου. Σημαντική είναι και η περαιτέρω ενίσχυση των κατά τόπους πολιτιστικών συλλόγων του νησιού μας. Ενδεικτικά η φιλαρμονική του Δήμου Χίου που έχει αγκαλιαστεί απ’ όλες τις ηλικίες τα τελευταία χρόνια, όπως και άλλοι πολιτιστικοί φορείς, μπορεί και πρέπει να τύχουν μεγαλύτερης στήριξης .
Συνολικά οραματίζομαι μία Χίο με ισόρροπη ανάπτυξη, φροντίδα της πόλης και των χωριών μας για τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Έχοντας πολύχρονη θητεία ως διασώστης στο ΕΚΑΒ Χίου ποια είναι η θέση σου για τα προβλήματα που έχουν καταγράφει;

Η λειτουργία του ΕΚΑΒ δεν είναι θέμα που υπάγεται υπηρεσιακά στις αρμοδιότητες του Δήμου. Ωστόσο επειδή αφορά τους δημότες μας έχουν γίνει συζητήσεις με τον δήμαρχο μας Σταμάτη Καρμαντζη από τις οποίες προέκυψε μία σοβαρή πρόταση για μεταστέγαση του ΕΚΑΒ στο ΚΑΠΗ του Δήμου Χίου, δυστυχώς όμως λόγω ιδιαιτεροτήτων του χώρο δεν υλοποιήθηκε.
Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι υποστελέχωση του ΕΚΑΒ που οξύνεται κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, όποτε αυξάνεται ο πληθυσμό του νησιού μας με την έλευση των επισκεπτών του. Ο Δήμος Χίου θα μπορούσε να συμβάλει εν μέρει στην αντιμετώπιση του με την θέσπιση πλαισίου δωρεάν στέγασης των διασωστών που έρχονται στη Χίο γι’ αυτό το σκοπό.

Φυσικά το βασικό πανελλαδικό έτοιμα για την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε ασθενοφόρα και προσωπικό παραμένει.

Με αφορμή Τα δυσάρεστα γεγονότα της επικαιρότητας καθώς και ένα πρόσφατο πρόβλημα υγείας που γνωρίζω ότι αντιμετωπίσατε τι μπορούμε  να πούμε για την πρόληψη ;

Δυστυχώς και η τοπική μας επικαιρότητα περιλαμβάνει συχνά δυσάρεστα συμβάντα.. Εγω ως παθών, ως Διασώστης του ΕΚΑΒ και εκπαιδευτής πληθυσμού για παροχή πρώτων βοηθειών θα έλεγα αυτό που έχω βιώσει, Ότι η πρόληψη σώζει ζωές!!! Όπως λέει και το αρχαίο ρητό « Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν» .
Παρόλες τις δυσκολίες που ανακύπτουν στη ζωή μας οφείλουμε να τις ξεπερνάμε και να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.

12

image

image

Newsletter