twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 09:29
Εκτύπωση

Το επιμελητήριο Χίου στη συνάντηση που είχε με τον Ν. Μηταράκη πρόταξε το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, χωρίς σύνδεσή του με τη νέα δομή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Επιμελητήριου:

«…η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κ Νότη Μηταράκη , καθώς θεωρήσαμε χρέος μας να ασκήσουμε για μια ακόμη φορά πίεση, ώστε να επισπευθεί η λύτρωση της Χίου από την ιδιότυπη ομηρεία , στην οποία έχει καταδικασθεί .

Κατά τη Συνάντηση Εργασίας εκθέσαμε με δεδομένα τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις (εθνικές , οικονομικές , κοινωνικές ) της μεταναστευτικής κρίσης για τα νησιά του Β. Αιγαίου .

12

Επισημάναμε το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι τοπικές επιχειρήσεις και καταστήσαμε σαφές το εξής :

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι για τα ακριτικά νησιά έφθασε πλέον η ώρα των έργων . Οι τοπικές κοινωνίες επί πέντε έτη άκουσαν και πίστεψαν πολλές υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν και πλέον περιμένουν πράξεις. Δεν είμαστε στην αρχή της προσφυγικής κρίσης και η αφέλεια δεν συγχωρείται για κανέναν .

Θα είμαστε εδώ με υπευθυνότητα να συζητήσουμε την επόμενη φάση διαχείρισης του προσφυγικού, όταν υλοποιηθεί με πράξεις η εξαγγελία για εκκένωση της ΒΙΑΛ .

Οι Κυβερνητικές εξαγγελίες και τα χρονοδιαγράμματα των οποίων η τήρηση κάπου πάντα ... κολλάει (εν μέρει η εν συνόλω) δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν βάση για εποικοδομητικό διάλογο και ανάληψη πρωτοβουλιών καλής πίστης μονόπλευρα.»

12

image

image

Newsletter