twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 15:09
Εκτύπωση

Ο πρώην δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, άσκησε δριμεία κριτική κατά του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Σταμάτη Λεγάτου, κατηγορώντας τον για απευθείας αναθέσεις έργων χωρίς τη λήψη αποφάσεων από το διοικητικό συμβούλιο. Ο κ. Κάρμαντζης έκανε λόγο για παρανομίες και καταχρηστικές πρακτικές από την πλευρά του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, ζητώντας άμεση διερεύνηση των καταγγελιών του.

image

Συγκεκριμένα, ο κ. Κάρμαντζης υποστήριξε ότι ο κ. Λεγάτος προχώρησε σε σειρά απευθείας αναθέσεων, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες που απαιτούν την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου. Αυτή η πρακτική, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο, είναι παράνομη και πλήττει τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των διαδικασιών διαχείρισης των δημοσίων έργων.

 

Υπενθυμίζεται ότι ίδιες καταγγελίες κατά του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χίου είχε κάνει με άρθρο προ ημερών και ο Γιώργος Κλιαμενάκης.

 

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Μαλαφή δια του δημάρχου, δεν άφησε τις κατηγορίες αναπάντητες. Σήκωσε το γάντι και απάντησε κατηγορώντας τον Σταμάτη Κάρμαντζη για "μαϊμού συμβάσεις" κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο κ. Μαλαφής ισχυρίστηκε ότι ο πρώην δήμαρχος είχε υπογράψει συμβάσεις που δεν τηρούσαν τις νόμιμες διαδικασίες και κάλεσε για πλήρη έρευνα σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν.

 

Η αντιπαράθεση αυτή έχει προκαλέσει μια απεχθή εικόνα για τον Δήμο Χίου, καθώς έρχονται στο φως καταγγελίες και κατηγορίες που δείχνουν μια πολύ άσχημη εικόνα για τα άτομα που με τις ψήφους των πολιτών διοικούν τη Χίο. Οι δημότες παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, καθώς οι κατηγορίες περί παράνομων πρακτικών και διαφθοράς έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, ειδικά για τη δημοτική αρχή Μαλαφή που ήρθε στα πράγματα κάνοντας σημαία της τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στον Δήμο.

 

Οι εξελίξεις αυτές θέτουν υπό αμφισβήτηση τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τις δημοτικές αρχές και τους φορείς διαχείρισης δημοσίων έργων. Ο κ. Μαλαφής πρέπει από τη μια να αποδείξει τα λεγόμενά του κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής και από την άλλη να απολογηθεί για τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει από τον Στ. Κάρμαντζη και τον Γ. Κλιαμενάκη σε βάρος του κ. Λεγάτουθ. Παράλληλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν στηρίζει τις πολιτικές τακτικές που εφαρμόζει ο κ. Λεγάτος στο Λιμενικό Ταμείο.

 

Δείτε τα επίμαχα σημεία στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί και μετά το 56':40''

12

image

image

Newsletter