twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 21:42
Εκτύπωση

Ο Συνδυασμός «Σύμπραξη Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Σταμάτη Κάρμαντζη εξέδωσε ανακοίνωση καταπέλτη κατά του Προέδρου Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου και κατά της Δημοτικής Αρχής Μαλαφή για την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της εν λόγω σχολικής επιτροπής που ανεβάζει το όριο των Δαπανών των Δ/ντων των Σχολείων από 200 ευρώ σε 400 ευρώ και κυρίως για την απόφαση ότι για δαπάνες άνω των 400,00 € και έως του ποσού των 1.000,00 € να είναι στην κρίση του Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου, δηλαδή του κ. Σταυρινούδη, εάν θα δώσει εκείνος έγκριση ή θα το παραπέμψει στο Συμβούλιο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου.

image

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταυρινούδης ήταν υποψήφιος με τον Συνδυασμό «Χίος για Όλους» του Γιάννη Μαλαφή, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί και τοποθετήθηκε στη σχολική επιτροπή μετά από εισήγηση του Γιάννη Μαλαφή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε τη βαφιά ανησυχία μας και τον βαθύτατο προβληματισμό μας για την υπ’ αριθμόν 9/2024 απόφαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου, σύμφωνα με την οποία για δαπάνες έως του ποσού των 400,00 € θα γίνονται, χωρίς καμία έγκριση,  από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και επίσης για δαπάνες άνω των 400,00 € και έως του ποσού των 1.000,00€ θα γίνονται κατά τη κρίση του Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου, ο οποίος θα δύναται να δώσει εκείνος την έγκρισή του για τη δαπάνη ή θα την παραπέμπει στο Συμβούλιο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας. Με την απόφαση αυτή ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου, κ. Σταύρος Σταυρινούδης αποκτά υπερεξουσίες στη διαχείριση των χρημάτων που οδηγούν στο ανεξέλεγκτο. Η Δημοτική Αρχή μπορεί να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Σχολική Επιτροπής. Επί των ημερών μας είχαμε αποφασίσει ανώτατο όριο στις δαπάνες των σχολείων τα 200 ευρώ και μετά του ποσού αυτού αποφάσιζε το Συμβούλιο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου. Ουδέποτε διανοηθήκαμε ο Πρόεδρος της Επιτροπής να έχει δικαίωμα να αποφασίσει για δαπάνες έως 1000 ευρώ. Αποτέλεσμα της δικής μας διαχείρισης, με προέδρους τον κ. Χατζησταμάτη και τον κ. Καρατζά, ήταν να μείνει στις σχολικές επιτροπές αποθεματικό 1.280.000 ευρώ, με τα πάντα πληρωμένα.»

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

 

 

 

12

image

image

Newsletter