twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 17:10
Εκτύπωση

Στην πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου, οι παρεμβάσεις των κ. Κώστα Τριαντάφυλλου και Γιάννη Καραβασίλη έδωσαν ξεκάθαρο στίγμα για την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει η δημοτική αρχή σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και ανάπτυξης.

12

Ο κ. Τριαντάφυλλου υπογράμμισε τη μεταβατική φύση του τρέχοντος προϋπολογισμού, τονίζοντας την έλλειψη ουσιαστικών παρεμβάσεων από την τρέχουσα δημοτική αρχή λόγω χαμένου χρόνου μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου. Επισημαίνει την ανάγκη για έναν προϋπολογισμό με αναπτυξιακή, κοινωνική διάσταση και έμφαση στην ποιότητα των δημοτικών υπηρεσιών, καθώς και στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού.

 

Συγκεκριμένα, ανέδειξε την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς και την επείγουσα ανάγκη για διαφάνεια και ισότητα στη χρηματοδότηση αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων. Τονίζει επίσης την ανάγκη για σαφείς κανόνες και κριτήρια στην κατανομή των πόρων, με στόχο τη διαφάνεια και την αποφυγή παρεξηγήσεων.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Καραβασίλης επικεντρώθηκε στη διαπίστωση ότι ο τρέχων προϋπολογισμός έχει καταρτιστεί με έναν καθαρά διεκπεραιωτικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την περιορισμένη δυνατότητα της δημοτικής αρχής για σημαντικές παρεμβάσεις. Τόνισε την ανάγκη αναμόρφωσης και βελτίωσης του προϋπολογισμού στις επόμενες φάσεις, με στόχο την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων.

 

Ο Γ. Καραβασίλης αναφέρθηκε επίσης στην απουσία προβλέψεων για την αναμόρφωση ή τη συντήρηση δημοτικών ακινήτων, κάτι που θεωρεί κρίσιμο για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον δήμο. Επισήμανε την ανάγκη για συγκεκριμένες δράσεις και προτάσεις που θα αντιμετωπίσουν αυτά τα κενά, όπως η βελτίωση των υποδομών για τους ναυαγοσώστες και η ανάγκη για οικονομική αποδοτικότητα στη διαχείριση των δημοτικών πόρων.

 

Τέλος, ο κ. Καραβασίλης τόνισε την ανάγκη για μια πιο στρατηγική προσέγγιση στην ανάπτυξη του δήμου, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική οδοποιία, την ανάδειξη και στήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και την ανάγκη για συνεκτικές και δίκαιες πολιτικές που θα εξυπηρετούν όλους τους δημότες.

 

Η κριτική και οι προτάσεις που παρουσίασαν οι κ.κ. Τριααντάφυλλος και Καραβασίλης αντανακλούν την αναγκαιότητα για έναν πιο στοχευμένο και ουσιαστικό προγραμματισμό στη διαχείριση των πόρων του Δήμου Χίου. Επισημαίνουν την ανάγκη για έμφαση στην ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες.

 

Καθίσταται σαφές ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να περάσει από μια διαδικασία εντατικής αναθεώρησης και αναμόρφωσης, με στόχο την αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων που τέθηκαν και την ενσωμάτωση νέων, πιο αποτελεσματικών πολιτικών. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει την ενεργή συμμετοχή των δημοτών, τη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και την κατανομή των πόρων, καθώς και την εφαρμογή μέτρων που θα ενισχύουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του δήμου.

 

 

Διαβάστε τον προϋπολογισμό ΕΔΩ

12

image

image

Newsletter