twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 16:26
Εκτύπωση

Μια πρόσφατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Στέλιο Τριανταφυλλίδη έχει προκαλέσει από τη μια συζήτηση και ανησυχία για την κατάσταση διατήρησης και καθαριότητας κεντρικών σημείων του νησιού και από την άλλη καταδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο τον φαύλο κύκλο της πολιτικής πενίας που βιώνει το νησί, καθώς οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι διοικήσεις του Λιμενικού Ταμείου αλλάζουν, αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια. Η ανάρτησή του, συνοδευόμενη από φωτογραφίες, επισημαίνει την παραμέληση του Μπούρτζι, ενός ιστορικού μνημείου στη Χίο, υπογραμμίζοντας την αδυναμία των αρμόδιων αρχών να διατηρήσουν καθαρό και σε καλή κατάσταση αυτόν τον σημαντικό χώρο, καθώς αποτελεί μία από τις «βιτρίνες» του λιμανιού.

15

Το Μπούρτζι, ένα ιστορικό κτίριο που φέρει την ιστορία και την κληρονομιά του νησιού, φαίνεται να έχει παραμεληθεί εδώ και χρόνια και το ίδιο συμβαίνει με τη νέα δημοτική αρχή, η οποία με τις προεκλογικές δηλώσεις της είχε προκαλέσει μεγάλες προσδοκίες στους πολίτες.

13

Η κατάσταση αυτή προκαλεί επίσης ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης και συντήρησης των ιστορικών και πολιτιστικών πόρων του νησιού. Το Μπούρτζι αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για τη Χίο και πρέπει τουλάχιστον οι αρμόδιοι να το καθαρίζουν.

12

Η ανάρτηση του κ. Τριανταφυλλίδη και η ευρεία ανταπόκριση που έχει λάβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογραμμίζει τη σημασία του ενεργού πολίτη στην επισήμανση και την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, όπως το ίδιο χρέος έχουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο εμφανίζεται το φαινόμενο διάφοροι κλακαδόροι της δημοτικής αρχής να βγαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να αναφέρουν την αιτία της κριτικής, ως σκοπιμότητα, ενώ στην ουσία η κριτική που ασκείται έχει αποκλειστικό στόχο να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και όταν αυτό γίνει θα ακολουθήσουν τα θετικά σχόλια.  

12

image

image

Newsletter