twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 10:31
Εκτύπωση

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της ολομέλειας της «Συμμαχίας Αξιών» αποφάσισαν τι θα πράξουν τη δεύτερη Κυριακή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress η "Συμμαχία Αξιών" θα καλέσει τους ψηφοφόρους της τη δεύτερη Κυριακή να ψηφίσουν κατά συνείδηση, μη στηρίζοντας επίσημα ούτε τον Στ. Κάραντζη αλλά ούτε και τον Γιάννη Μαλαφή.

12

Στην ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος ο Κ. Τριαντάφυλλος ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, αναφέροντας ότι άργησε να ξεκινήσει τη συγκρότηση ψηφοδελτίου με αποτέλεσμα να μην προλάβει να συγκροτήσει συνδυασμούς στα τοπικά συμβούλια. Επίσης άλλα μέλη της "Συμμαχίας Αξιών" ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατήρθε στις εκλογές ενωμένο, καθώς ένα μέρος του δε στήριξε τη "Συμμαχία Αξιών".

 

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της συγκρότησης του Συνδυασμού ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Αξιών", αλλά και ο επικεφαλής του «Χίος Μπροστά» φαίνεται ότι έπεσαν θύματα της συζήτησης για τη συνένωση της αντιπολίτευσης σε έναν κοινό συνδυασμό, καθώς τη στιγμή που εκείνη περίμεναν να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αυτό, ο Γιάννης Μαλαφής φαίνεται ότι κέρδιζε χρόνο και προχωρούσε γοργά στη συγκρότηση του δικού του Συνδυασμού.

 

Πρακτικά η εκλογή του Γιάννη Μαλαφή την Κυριακή θα σημάνει το τέλος τόσο της «Συμμαχίας Αξιών» όσο και του «Χίος Μπροστά», καθώς ακόμη και αν τα στελέχη των δύο συνδυασμών συνεχίσουν την αυτόνομη πορεία τους, η εκλογική τους βάση θα συρρικνωθεί, αφού στο μέτωπο αντιπολίτευσης στον Στ. Κάρμαντζη θα ηγηθεί ο Συνδυασμός Μαλαφή. Τόσο η «Συμμαχία Αξιών» όσο και ο «Χίος Μπροστά» σε σχέση με τις εκλογές του 2019 είχαν απώλεια σε ψήφους γύρω στο 4,5%, οπότε η συρρίκνωση της εκλογικής τους βάσης έχει ξεκινήσει.

12

image

image

Newsletter