twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 12:20
Εκτύπωση

12

Η Σύμπραξη Δημιουργίας του νυν Δημάρχου, Σταμάτη Κάρμαντζη έκανε χθες το βράδυ την πρώτη προεκλογική της συγκέντρωση στις Καρυές, σε μια συμβολική κίνηση του Δημάρχου, ο οποίος ξεκινά από το χωριό του τον προεκλογικό του αγώνα.

 

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, δηλώνοντας ότι ο λόγος τους θα είναι πολιτικός και όχι παραπολιτικός με προσωπικές επιθέσει και παράλληλα τα περίπου 70 άτομα που παραβρέθηκαν έδωσαν δικαιολογητικά για την υποψηφιότητά τους.

 

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν νέα και παλιά πρόσωπα, αλλά υπήρξαν και ηχηρές απουσίες, όπως του αντιδημάρχου Βεργίτση και το προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, Καλογεράκη (αμφότεροι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα κατέρθουν στις δημοτικές εκλογές), ενώ κάποιες άλλες ήταν δικαιολογημένες, όπως του Λούκα Μπουλά, του Λ. Κωστάλα και του Π. Αναγνώστου.

 

Στα νέα πρόσωπα που παραβρέθηκαν είναι ο αντιπρόεδρος του επιμελητήριου, Βεζέρης, ο προερχόμενος από τον συνδυασμό Βουρνού, Σιταράς (Αμανή), η επιχειρηματίας της εστίασης, Γ. Καλαϊτζή, ο εκπαιδευτικός, Ν. Ξενάκης, o πρωην στρατιωτικός ειδικών δυνάμεων Γ. Παρασκευόπουλος (σύζυγος της κα Γατανά),  οι Μυριαγκός και Ξυλάς, που είχαν αυτομολήσει από τον Συνδυασμό Τριαντάφυλλου εδώ και πολύ καιρό. Επίσης παρών ήταν ο Κ. Αφενδούλης που επίσης προέρχεται από τον Συνδυασμό Τριαντάφυλλου. Από την άλλη δεν παρευρέθηκαν οι ιατροί Καραμούζος και Αμέντας (θεωρείται σίγουρα υποψήφιος) που είχαν ακουστεί ότι θα είναι υποψήφιοι με τον Συνδυασμό του Στ. Κάρμαντζη. Επίσης δεν παρευρέθηκε και από ό,τι φαίνεται δε θα είναι υποψήφια αυτήν την φορά η Ανθή Μονογιούδη, που είχε μια πολύ καλή παρουσία το 2019 στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Μηνά. Αξίζει αν αναφερθεί ότι στη συγκέντρωση δεν πήγαν ούτε οι Αγκάς και Βιτέλας, αλλά κύκλοι του Δημάρχου θεωρούν σίγουρες τις υποψηφιότητές τους με τη Σύμπραξη Δημιουργίας, όπως και τριών ατόμων που το 2019 ήταν υποψήφιοι με τον Συνδυασμό Μουτζούρη στην Περιφέρεια και δεν εξελέγησαν.

 

Παρών ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου, Λευτέρης Μπλάτζιος, ενώ απούσα ήταν η Π. Ζαννίκου με τις πληροφορίες που έρχονται από τον Συνδυασμό Κάρμαντζη να είναι ότι φημολογείται παραίτηση Μπλάτζιου για να είναι υποψήφιος και πάλι και διάδοχη κατάσταση στην προεδρία της ΔΕΕΠ από την Π. Ζαννίκου.

 

Επιπρόσθετα φημολογείται η μετακίνηση του αντιδημάρχου Βεργίνα από τη Χίο στα Μαστιχοχώρια, καθώς είναι μια πολύ δύσκολη δημοτική ενότητα, αφού η αντιπολίτευση είναι ισχυρή στη συγκεκριμένα δημοτική ενότητα.

 

Τέλος οι πήγες μας ανέφεραν ότι υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός και ο πιο ενθουσιώδης απ΄ όλους ήταν ο Αντιδήμαρχο Μπελέγρης, που αν καταφέρει να εκλεγεί θα έχει κατορθώσει να το κάνει με δύο διαφορετικούς συνδυασμούς, ενώ έχει πετύχει ήδη να έχει διατελέσει αντιδήμαρχος με δύο διαφορετικούς συνδυασμούς. Ο Γ. Μπελέγρης το 2019 είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό Βουρνού και εν συνεχεία μεταπήδησε στον συνδυασμό του Δημάρχου και έγινε αντιδήμαρχος.

 

12

image

image

Newsletter