twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 21:21
Εκτύπωση

12Μεγάλη αναταραχή προκάλεσε στους Γαλάζιους της Χίου και όχι μόνο το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για την Περιφέρεια: «ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ Ο Κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ – ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΠΙΚΕΙΝΤΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ», το οποίο προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις στους γαλάζιους κόλπους, καθώς όπως φαίνεται το χάσμα μεταξύ των Γαλάζιων του Κ. Μουτζούρη και των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που είχαν στηρίξει τη Χρ. Καλογήρου είναι πολύ βαθύ και τούτη την ώρα δείχνει αγεφύρωτο. Ειδικότερα κόκκινο πανί αποτελούν όσοι έφυγαν στην πορεία από τον Συνδυασμό της Χρ. Καλογήρου και πήραν έμμισθη θέση από τον Κ. Μουτζούρη, αλλά και οι αρχικοί Νεοδημοκράτες που ήταν υποψήφιοι μαζί του επίσης δεν είναι καθόλου αποδεκτοί σ’ έναν ενιαίο γαλάζιο συνδυασμό.

 

Πάνω σ’ αυτήν την λογική μπορεί να ερμηνευτεί η σημερινή δήλωση του υπευθύνου τοπικής αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Κοντούδη που σπάνια κάνει δηλώσεις, αλλά όταν κάνει δεν είναι τυχαίες και κάτι προοικονομούν. Έτσι, με τη δήλωση αυτή ο Μ. Κοντούδης δίνει μια κομματική γραμμή και παράλληλα κλείνει την πόρτα αν όχι σε όλους, τουλάχιστον σε κάποιους του Συνδυασμού Μουτζούρη. Μάλιστα οι πληροφορίες της ChiosPress αναφέρουν ότι θα υπάρξει έγγραφο που θα σταλεί στο κόμμα με τις αντιρρήσεις στα σχέδια για τον Περιφερειακό Συνδυασμό που θα στηριχτεί και έτσι ίσως τα πράγματα να αναθεωρηθούν και να υπάρξουν και νέες επιλογές. Ήδη κάποιοι Γαλάζιοι στη Χίο επαναφέρουν το όνομα του Α. Στεφανή, της Μ. Καφετζή και του Δημάρχου Λήμνου, Μαρινάκη.

 

Πάντως το σχέδιο που ενορχηστρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και αποκάλυψε η ChiosPress με το χθεσινό της ρεπορτάζ άρχισε να επιβεβαιώνεται, καθώς σήμερα ο Στ. Μαλέλης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κούρσα των εκλογών.

 

Από εκεί και πέρα από κάτι ασύντακτα και ανορθόγραφα σχόλια σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης δεν έχει έρθει καμία επίσημη διάψευση στη ChiosPress για το χθεσινό ρεπορτάζ από κανέναν από αυτούς που αναφέραμε ονομαστικά, δείχνοντας ακριβώς ότι η βάση του ρεπορτάζ είναι σωστή και πλέον αν στείλει κάποιος κάτι, αυτό θα είναι μόνο για λόγους επικοινωνιακούς.

 

Εν κατακλείδι οι αντιδράσεις στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας είναι πολλές και μένει να φανεί αν τελικά ο κ. Κουφέλος θα πάρει τη στήριξη ή εξαιτίας των αντιδράσεων τα κεντρικά του κόμματος αλλάξουν στρατηγική.

12

image

image

Newsletter