twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 10:01
Εκτύπωση

Ένας από τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου της Χίου, Γιώργος Αγιωργούσης, δημοσίευσε μια ανάρτηση στα social media εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη διαχείριση των πρασίνων χώρων από τη δημοτική αρχή. Ο κ. Αγιωργούσης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο "Χωρέμικο", έναν πνεύμονα δροσιάς και οξυγόνου στην πόλη.

12

Το "Χωρέμικο", ένας πράσινος χώρος που υποτίθεται να είναι ένα δημόσιο κοσμήμα, έχει εκμισθωθεί από τη δημοτική αρχή για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης. Παρά τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για συμμόρφωση με τη γενική επιθυμία για έναν χώρο που θα συνδυάζει την στάθμευση με την αναψυχή, φαίνεται πως η υπόσχεση δεν τηρήθηκε.

"Όλα ήταν στάχτη στα μάτια. Τίποτα από όσα αποφασίσθηκαν δεν υλοποιήθηκαν", ανέφερε ο κ. Αγιωργούσης στην ανάρτησή του, καταγγέλλοντα την αποτυχία της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο σχέδιο. Την κατηγορεί επίσης για τη μετατροπή του χώρου σε ένα "χώρο αποθήκευσης σε γη χαμηλής αξίας", περιγράφοντας τη διαμόρφωση ως ατελή, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, και αναφέρει την υπερβολική ύψωση μιας ράμπας, που υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο.

Τα προβλήματα συνεχίζονται, με τον κ. Αγιωργούση να παραπονιέται για την απουσία κάθε νέας φύτευσης και γενικότερα την ανεπαρκή προσοχή που δόθηκε στην αισθητική του χώρου. Ο ίδιος κατηγορεί την δημοτική αρχή για την προτίμησή της στον "ασφαλτό", παρατηρώντας πως αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα της "σπορ".

Η ανάρτηση του κ. Αγιωργούση καταλήγει με μία έκκληση για την αναβάθμιση της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Χίου. Τονίζει πως η δημοτική αρχή απογοητεύει τους Χιώτες με όραμα και αγάπη για την αναβάθμιση της πόλης.

 

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο κ. Αγιωργούσης:

Αυτό είναι το "χωρέμικο" ,πνεύμονας δροσιάς και οξυγόνου .
Τμήμα του εκμισθωθηκε για δημιουργία χώρου στάθμευσης από τον Δήμο Χιου .
Τι και εάν δεσμεύτηκε η Δημοτική αρχη ότι θα συμμορφωθεί με το κοινό αίσθημα όλων περί δημιουργίας χώρου στάθμευσης και "αναψυχής...
τι και αν λάβαμε σχετική απόφαση μετά από δύο ώρες συζήτησης και μετά από δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όλα ήταν στάχτη στα μάτια .
Τίποτα απο οσα αποφασίσθηκαν δεν υλοποίησε.
Οπως πάντα μαλωμένη με το ωραίο και το προγραμματισμο,
η Δημοτική αρχη του Σταματη Καρμαντζη φτιάχνει σήμερα αντι κοσμηματος κάτι σαν πιστα καρτ η χωρο αποθηκευσης σε γη χαμηλης αξιας .
Μια διαμόρφωση όπως να'ναι χωρίς σχεδιασμο,
μια ράμπα με τοιχία πάνω από το επιτρεπτό όριο, καμία μελέτη καμία νέα φύτευση όλα χύμα όπως κάνει σε όλα..
Αγαπημένο της σπορ "τα ασφαλτα" όπως λέγανε και οι παλιοί .
Για άλλη μια φορά απογοητεύει τους Χιώτες με όραμα ,με αγάπη για αναβάθμιση.της πόλης και της καλύτερευσης τηςκαθημερινότητας .

 

12

image

image

Newsletter