twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 16:39
Εκτύπωση

12Το συμβούλιο κοινότητας Βολισσού μετά από επανειλημμένες προσπάθειες να πείσει τη διοίκηση της ΔΕΥΑΧ να εκδώσει ένα Δ.Τ για να ενημερώσει τους κατοίκους και τους παραθεριστές, για τα προβλήματα υδροδότησης, που αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά και αυτό το καλοκαίρι το κεφαλοχώρι της ΒΔ Χίου, αισθάνεται την υποχρέωση να διευκρινίσει την κατάσταση. Το πρώτο και το πλέον σημαντικό είναι, να γίνει κατανοητό από όλους ότι, ο μοναδικός διαχειριστής και υπεύθυνος φορέας για την ύδρευση και άρδευση σε όλο το νομό Χίου, -άρα και για τη Βολισσό - είναι η ΔΕΥΑΧ και ο Δήμος Χίου.

 

 Το Σ.Κ έχοντας θέσει εξαρχής προτεραιότητά του την λύση αυτού του χρόνιου προβλήματος, φρόντισε και εξακολουθεί να πιέζει, για την οριστική λύση του προς κάθε κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, διεκδίκησε μεταξύ άλλων, τη δημιουργία μιας νέας γεώτρησης, ικανής να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του χωριού και των οικισμών του. Συνεργάστηκε και εξακολουθεί να συνεργάζεται καθημερινά με τη διοίκηση αλλά και την τεχνική υπηρεσία της εταιρείας, για την εξεύρεση λύσεων και βοηθά με κάθε τρόπο για τη συντομότερη και καλύτερη δυνατή λύση των προβλημάτων.

 

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφανθεί για την ποιότητα του νερού, ούτε και μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, αν το νερό της βρύσης εξακολουθεί να είναι πόσιμο ή όχι. Η ευθύνη αλλά και η υποχρέωση της απάντησης αυτής, ανήκει αποκλειστικά και μόνο, στην ΔΕΥΑΧ. Κατά τη γνώμη μας, οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΧ κατέβαλαν τον τελευταίο χρόνο προσπάθεια για τη λύση του προβλήματος, αλλά από τη στιγμή πού τα προβλήματα εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την περιοχή καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η διοίκηση οφείλει να ενημερώνει με εβδομαδιαίο δελτίο τύπου και να αναλάβει την ευθύνη τόσο για την ταλαιπωρία των κατοίκων όσο και για τις ζημιές των επιχειρήσεων.

 

Επειδή τόσο υπομονή όσο και η ανοχή όλων, έχουν εξαντληθεί οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής καλούν σε συνάντηση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 11 το πρωί στον κόμβο πριν από την είσοδο του χωριού.

 

Καλούμε όλους να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη δίκαιη διαμαρτυρία μας και να συμπαρασταθούν με την παρουσία τους αλλά και με κάθε τρόπο στα αιτήματα μας.

 

 

 

Η πρόεδρος την κοινότητας Βολισσού

Τζένη Λαγού

12

image

image

Newsletter