twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 16:35
Εκτύπωση

12Επανήλθε εντός δημοτικού συμβουλίου ο Καραβασίλης στο θέμα της απευθείας ανάθεσης προμήθειας φωτιστικών σε εταιρεία εκτός Χίου που είχε αναδείξει με πρόσφατο δελτίο τύπου ο συνδυασμός ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

 

Απευθυνόμενος στον κ  Μανδάλα που έκανε την ανάθεση  ,αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να κάνει ανάθεση σε εταιρεία κινεζικών συμφερόντων εκτός Χίου, με μοναδική πρόσκληση και στην συνέχεια της έδωσε απευθείας ανάθεση τα φωτιστικά για τον φωτισμό της ΔΕ Μαστιχοχωρίων. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Καραβασίλη ότι κύρια ασχολία αυτής της εταιρείας όπως φαίνεται γραμμένη στα μητρώα επιχειρήσεων είναι η εξαγωγή Υγιεινών τροφών!!!! Ζήτησε από τον κο Μανδάλα εκτός από τις εξηγήσεις να δοθούν σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις όλα τα στοιχεία του έργου. Πιστοποιητικά χαρακτηριστικά φωτιστικών κλπ.

 

Έντονη ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του προέδρου του ΔΣ κου Καλογεράκη τον οποίο για άλλη μία φορά χαρακτήρισε μεροληπτικό και παραταξιακό πρόεδρο και τον χαρακτήρισε σαν συνυπεύθυνο για την οικονομική και όχι μόνο ζημιά που προξένησε στην ΔΕΥΑΧ με την άρνησή του για την συζήτηση του θέματος του βιολογικού καθαρισμού της Βολισσού , τότε που όλες οι παρατάξεις έδειχναν στην ΔΕΥΑΧ ότι έχει λάθος σ’ αυτό το θέμα. Τότε ο πρόεδρος αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα επικαλούμενος την γνώμη των ειδικών όπως έλεγε. Αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι η αρχική χωροθέτηση ήταν σε λάθος σημεία ενάντια στην βούληση της τοπικής κοινότητας αλλά και της λογικής. Σαν αποτέλεσμα προκλήθηκαν έξοδα , χαμένες ανθρωποώρες, πληρωμή νέας μελέτης χωροθέτησης και απομείωση της αξιοπιστίας της ΔΕΥΑΧ όπως έχει καταγγείλει επανειλημμένα στο παρελθόν ο συνδυασμός ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. Παρόμοια τακτική είχε ακολουθήσει η ΔΕΥΑΧ και στον Καταρράκτη με αποτέλεσμα να αγοράσει ένα άχρηστο περιουσιακό στοιχείο (χωράφι στο οποίο είχε εμπλακεί πουλώντας το στην ΔΕΥΑΧ και αποσπασμένος αστυνομικός στο γραφείο του βουλευτη κ. Μηταράκη). Κλείνοντας ο Καραβασίλης υπέδειξε στον κο καλογεράκη να ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος όλων των παρατάξεων ως πρόεδρος όλων των δημοτών γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις τον κατηγόρησε ότι δεν το κάνει.

12

image

image

Newsletter