twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 18:15
Εκτύπωση

12

Δήλωση Π. Στεφάνου:

Στις 20 Οκτώβρη το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να εγκρίνει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χίου για το 2022 . Μια συνεδρίαση  απογοητευτική στην οποία δε δόθηκαν απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις  όπως:

  1. 1. Γιατί μιλάμε για Τεχνικό Πρόγραμμα  45εκ. αφού αν αφαιρεθούν οι προμήθειες ,οι πάγιες δαπάνες (ΙΚΑ , μισθοδοσίες κλπ) το ποσό μετά βίας φθάνει τα 18 εκ. όταν ο δήμος Ψαρών έχει Τεχνικό Πρόγραμμα 9εκ!!!
  2. 2. Δεν απαντήθηκε το ερώτημα για την πάγια τακτική διαμελισμού των έργων. Δεκάδες  μικρό έργα  από 10 έως 50 χιλιάδες που σύμφωνα με την απάντηση του υπαλλήλου αποτελεί πολιτική απόφαση η απευθείας ανάθεσή τους!
  3. 3. Δεν απαντήθηκε το ερώτημα γιατί θα πρέπει να δαπανηθούν επιπλέον 280000 ευρώ για νέα παιδική χαρά στον δημοτικό κήπο αφού πολύ πρόσφατα αποκαταστάθηκε η υπάρχουσα. Ούτε το ερώτημα για το κόστος των 112000 ευρώ για το σιντριβάνι του κήπου τη στιγμή που σύμφωνα με τη ΔΑ αυτό της πλατείας κόστισε 90000.
  4. 4. Δεν απαντήθηκε το ερώτημα γιατί τώρα που ολοκληρώνεται η εντυπωσιακή ενεργειακή αναβάθμιση του ιωνικού  κολυμβητηρίου- που δοξάζει  τη Χίο με τους Ολυμπιονίκες που βγάζει- δεν προβλέφθηκε  στη ΣΑΤΑ το απαραίτητο ποσό για την εσωτερική του ανακαίνιση.
  5. 5. Δεν απαντήθηκε το ερώτημα γιατί το Ναυτιλιακό Μουσείο Καρδαμύλων απουσιάζει από παντού.  Φαίνεται πως η Χίος δεν έχει ναυτικούς και δεν τους αξίζει !!
  6. 6. Τέλος δεν απαντήθηκε το ερώτημα πού θα διατεθούν οι 694000 των χωροταξικών εφαρμογών.

Και αφού δεν απαντήθηκαν αυτά δεν έγινε δεκτή η πρόταση του συνδυασμού μας να αναβληθεί για το πολύ δέκα μέρες η ψήφιση του προγράμματος προκειμένου να  δοθεί χρόνος σε αιρετούς και υπηρεσιακούς να κοστολογίσουν τις προτάσεις που καταθέσαμε και που σύντομα θα παραθέσω σε νέο κείμενο.

12

image

image

Newsletter