twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 17:56
Εκτύπωση

12

Ο Συνδυασμός της Χρ. Καλογήρου φαίνεται ότι έχει ρίξει λευκή πετσέτα στην αρένα της Περιφέρειας, καθώς δεν μπορεί να αρθρώσει έναν αξιόπιστο αντιπολιτευτικό λόγο και κριτική στην Περιφερειακή Αρχή με αποτέλεσμα να δείχνει ότι έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό του κύκλο.

 

Με δεδομένο ότι η επίσημη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να στηρίξει τον Κ. Μουτζούρη, ο όποιος ανακοίνωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του σε Λεσβιακό ΜΜΕ ότι θα διεκδικήσει μια ακόμη θητεία στην Περιφέρεια έχει ανοίξει στο εσωτερικό της η συζήτηση για το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί με αξιώσεις ενός Συνδυασμού απέναντι σ’ αυτόν του Κ. Μουτζούρη.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού, Θ. Νέζης σε τηλεδιάσκεψή του με τον Συνδυασμό Καλογήρου είχε αναφέρει τρεις λόγους που η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κ. Μουτζούρη. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: α) την προχωρημένη ηλικία του Κ. Μουτζούρη, β) την απρεπή στάση του με τη γνωστή χειρονομία στον πρωθυπουργό και γ) την αντιπολιτευτική του στάση στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο μεταναστευτικό.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress στο τραπέζι έχει επανέλθει το όνομα του πρώην εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Στ. Μαλέλη, σαν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ. Το σενάριο Μαλέλη δεν είναι ρηξικέλευθο, αφού και το 2018 είχαν έρθει στο φως αυτά τα σενάρια, ωστόσο τότε δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν, καθώς υπήρχε η Χρ. Καλογήρου που ήταν εν ενεργεία Περιφερειάρχης. Πλέον οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές.

 

Ο Μαλέλης δεν είναι εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ και επομένως υπάρχει η αναγκαία απόσταση για να προβληθεί ως υπερκομματικό πρόσωπο και από την άλλη στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν ότι ο Περιφερειάρχης λόγω του Μεταναστευτικού και της πολιτικής του στάσης έχει δημιουργήσει ισχυρά ερείσματα τόσο στην παραδοσιακά συντηρητική και πατριωτική κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας όσο και στους ψηφοφόρους της αριστεράς που επίσης αντιτίθενται στην πολιτική των δομών από διαφορετική βέβαια ιδεολογική αφετηρία. Συνεπώς χρειάζεται ένα υπερκομματικό πρόσωπο, με κεντροαριστερές καταβολές για να μπορέσει να πετύχει την υπέρβαση τη 2η Κυριακή.

 

Πέρα από τον Στ. Μαλέλη σίγουρα θα απασχολήσει στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις και τον όνομα του Α. Χατζηκομνηνού, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τον Συνδυασμό Μουτζούρη και είναι ο μόνος που κάνει μια ουσιαστική αντιπολίτευση στην Περιφερειακή Αρχή αυτήν τη στιγμή.

12

image

image

Newsletter