twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 17:40
Εκτύπωση

12

H ΛΑΣ Β. Αιγαίου παρακάτω επιστολή με θέμα: «Άμεση αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΔΥ στα πλοία που ευρίσκονται έξω από το λιμάνι της Χίου» στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

 

Ήδη γνωρίζετε το τραγικό γεγονός του θανάτου ναύτη, αξιωματικού γέφυρας του πλοίου SEA BREAVE , με σημαία  MARSAL AILANT,  που βρίσκεται «αρόδο» έξω από το λιμάνι της Χίου. Από το ίδιο πλοίο μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση ένας ακόμη ναύτης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν νοσούντες άλλοι 6 ναυτικοί.

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΜΕΝ με το λιμεναρχείο Χίου για τα γεγονότα, υπήρξε η ενημέρωση ότι έγινε ιατρικός έλεγχος από τον ιδιώτη γιατρό του πλοίου, ζητήθηκε από τον Καπετάνιο η μεταφορά των δύο βαριά αρρώστων, με λάντζα, στο δημόσιο νοσοκομείο Χίου, όπου κατά τη μεταφορά εξέπνευσε ο ένας εκ των δύο, ενώ ο δεύτερος ναύτης, θετικός στον κορωνοιό, νοσηλεύεται ήδη στο νοσοκομείο. Έγινε επίσης γνωστό ότι στο πλοίο νοσούν ακόμη 6 ναύτες. 

 

Επειδή θεωρούμε, πολύ σημαντικό το γεγονός  να χάνονται ανθρώπινες ζωές και άλλες να κινδυνεύουν επειδή δεν υπάρχουν υγειονομικά μέτρα προστασίας στα πλοία- και ο ναυτεργατικός κόσμος της Χίου έχει βιώσει στο πετσί του παρόμοια περιστατικά - ζητάμε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έγινε σε απόσταση αναπνοής από το νησί μας καθώς και για την πορεία και τα αποτελέσματα του ιατρικού ελέγχου από γιατρό της πλοικτήτριας εταιρείας και των υπολοίπων ναυτικών, τόσο του συγκεκριμένου πλοίου (Sea Breave) αλλά και των άλλων δύο εμπορικών («ΚΑΠΤΑΙΝ  Ρ ECCLEZOS» και «ENDEAVOR») που εκτελούν διεθνείς μεταφορές και βρίσκονται  και αυτά «αρόδο» σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Χίου. 

 

Ζητάμε: η Περιφέρεια να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να απαιτήσει από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και το υπουργείο Υγείας, την άμεση αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΔΥ στα πλοία, με την παρουσία γιατρού του δημοσίου, προκειμένου να εξεταστούν τα πληρώματα και να υπάρξει ενημέρωση από επίσημο φορέα της δημόσιας υγείας.

 

Ζητάμε τέλος και απαιτούμε, όπως και όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας, να διεκδικηθεί η άμεση προστασία της υγείας των ναυτεργατών όταν μάλιστα βρισκόμαστε σε νέα έξαρση της πανδημίας με ελλειπή μέτρα υγειονομικής, ιατρικής προστασίας και νοσηλείας και ήδη θρηνούμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ

Αγλαία Κυρίτση

Γιώργος Αμπαζής

Σταμάτης Φιλιππής

Στυλιανός Σταμούλος

12

image

image

Newsletter