twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 12:42
Εκτύπωση

Οι ανεξαρτητοποιήσεις του Λ. Αθηνάδη και της Σ. Ανδρεάδου από τον Συνδυασμό της Χρ. Καλογήρου έφεραν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα και για περίπου δύο ώρες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του συνδυασμού της Χρ. Καλογήρου, παρουσία του εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη.

12

Τη τηλεδιάσκεψη απασχόλησε το ζήτημα της συνεργασίας των Συνδυασμών Καλογήρου και Μουτζούρη. Ο Θ. Νέζης, που στη συνάντηση εκπροσώπησε την επίσημη άποψη της Νέας Δημοκρατίας, έβαλε οριστικό τέλος στα σενάρια συνεργασίας των δύο «γαλάζιων» συνδυασμών, αλλά και στο σενάριο ότι η Ν.Δ. στις επόμενες περιφερειακές εκλογές θα στηρίξει τον Κ. Μουτζούρη.

 

Μάλιστα σύμφωνα με πλήρως εξακριβωμένες πληροφορίες της ChiosPress, που έχουν διασταυρωθεί από διαφορετικούς συμβούλους του Συνδυασμού Καλογήρου ο κ. Νέζης και η κα Καλογήρου ήταν κάθετoι σε οποιαδήποτε σκέψη για συνεργασία, με τον πρώτο να δίνει τους λόγους για του οποίους η Ν.Δ. δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε στήριξη ή συνεργασία. Οι λόγοι που ακούστηκαν ήταν: η κακή συμπεριφορά του Κ. Μουτζούρη, υπονοώντας προφανώς τη γνωστή χειρονομία του Περιφερειάρχη προς τον Πρωθυπουργό την περίοδο των σφοδρών επεισοδίων με τα ΜΑΤ, την κόντρα πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό και την προχωρημένη ηλικία του.

 

Ο Συνδυασμός Καλογήρου αυτή τη στιγμή είναι χωρισμένος στα δύο, καθώς από τη μια υπάρχουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που δε θέλουν την οποιαδήποτε συνεργασία με τον Κ. Μουτζούρη, μιλώντας μάλιστα και με βαριά λόγια και ειδικότερα για ζητήματα διαφάνειας στη διοίκησή του. Και από την άλλη υπάρχουν οι σύμβουλοι που θέλουν τη συνεργασία στη βάση θεσμικής συμφωνίας και στη λογική ότι υπάρχουν δύο συνδυασμοί από τον ίδιο πολιτικό χώρο, που πρέπει να ενωθούν προς όφελος των νησιών και να συμβάλλουν στη διόρθωση όποιων λαθών έχουν γίνει την πρώτη διετία. Μάλιστα οι σύμβουλοι αυτοί, μιλώντας στη ChiosPress, εξαπέλυσαν μύδρους κατά της Καλογήρου για το διάστημα όλων αυτών των μηνών που εμφανιζόταν να έχει αναλάβει την διεξαγωγή επαφών με τον Κ. Μουτζούρη και όπως είπαν στη ChiosPress τελικά δεν είχε γίνει τίποτα, παρά μόνο καταναλώνονταν πολύς χρόνος.

 

Η ChiosPress έχοντας μιλήσει με αρκετούς συμβούλους, έχει διαπιστώσει ότι τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα σκέφτονται σοβαρά την ανεξαρτητοποίηση, διαφωνώντας με τη πολιτική της μη συνεργασίας. Μένει να φανούν οι τελικές εξελίξεις.

 

12

image

image

Newsletter