twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 17:42
Εκτύπωση

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο πρώην Αντιδήμαρχος Ιωνίας, Γ. Κλιαμενάκης. Συγκεκριμένα ο κ. Κλιαμενάκης κατήγγειλε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και επανέλαβε πριν από λίγη ώρα με δηλώσεις τους στη ChiosPress ότι το έργο αποκατάσταση βατότητας εισόδων Θολοποταμίου δεν έγινε σύμφωνα με τη μελέτη και ουσιαστικά έγιναν λιγότερα. Ο κ. Κλιαμενάκης δήλωσε ότι οι υποψίες άρχισαν να του μπαίνουν όταν ο κ. Ξενάκης δεν δέχτηκε να είναι παρών στην πυρονοληψία του έργου και εν συνεχεία ο ίδιος πραγματοποίησε δική του πυρηνοληψία διαπιστώνοντας ότι το πάχος του δρόμου είναι 8,5 εκατοστά και όχι 15 εκατοστά. Επίσης ο κ. Κλιαμενάκης καταγγέλλει ότι δεν έγινε ούτε σωστή κοκκομετρική διαβάθμιση στο σύνολο των 45 μέτρων του έργου.

12

Το δημοτικό συμβούλιο με τις ψήφους της αντιπολίτευσης αποφάσισε να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και να δώσουν εξηγήσεις, ενώ μια επιτροπή αποτελούμενη και από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης θα ελέγξουν το έργο στο σύνολο των 45 μέτρων του.

 

Επίσης ο κ. Κλιαμενάκης κατήγγειλε ότι κάποιοι κερδίζουν λεφτά σε βάρος του δημοσίου, κάνοντας λιγότερα από ό,τι προέβλεπε η συγκεκριμένη μελέτη. Ο κ. Κλιαμενάκης απέδωσε σοβαρές πολιτικές ευθύνες στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκη, καλώντας τον μέσω των δηλώσεων του στη ChiosPress να παραιτηθεί!

 

Ακόμη ο κ. Κλιαμενάκης δήλωσε ότι από τη στιγμή που αποφάσισε να εμπλακεί και πάλι στην πολιτική έθεσε ως προτεραιότητά του την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος ώστε η χώρα να μη γυρίσει στην εποχή της ασυδοσίας που έφερε την χρεωκοπία.

 

Τέλος ο κ. Κλιαμενάκης δήλωσε: «Ο Δήμος Χίου χρειάζεται πρακτικές προστασίας του δημοσίου συμφέροντος για να φτιάξουμε τη Νέα Εποχή. Χρειάζεται να μπει ένα τέλος στις αναθέσεις και στις ρουσφετολογικές προσλήψεις συγγενών που κάνει η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη. Η διαφάνεια πάνω απ’ όλα!»

 

 

12

image

image

Newsletter