twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 20:29
Εκτύπωση

12

Δήλωση Α. Γεωργούλη:
 
Λόγω του ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί πράγματα για το πρόσωπό μου τα οποία είναι εντελώς ανυπόστατα επιθυμώ να τοποθετηθώ προς διαλεύκανση όλων των σκοτεινών σημείων.
 
Ουδέποτε δέχτηκα επίσημη πρόταση από τον Δήμαρχο Χίου για ατομική συμμετοχή μου με κάποια αρμοδιότητα στη δημοτική αρχή. Ανέκαθεν θεωρούσα ότι ενδεχόμενη πρόταση είναι επιβεβλημένο να λάβει χώρα σε επίπεδο συνδυασμού και όχι μεμονωμένα στον εκάστοτε δημοτικό σύμβουλο.
 
Αποτελεί ενδόμυχη πεποίθηση μου ότι η συμμετοχή των συνδυασμών της αντιπολίτευσης στη διοίκηση του δήμου θα προσέδιδε ένα θετικό πρόσημο και μια δημοκρατική χροιά. Ανέκαθεν η λογική μου ήταν υπέρ της συνεργασίας αναζητώντας σημεία συνεννόησης και σύγκλησης.
 
Εξάλλου όλοι μας πριν τις εκλογές γνωρίζαμε πολύ καλά ότι το σύστημα της απλής αναλογικής επιτάσσει συνεργασίες. Δεκάδες οι Δήμοι ανά την Ελλάδα οι οποίοι ήδη διοικούνται με συνεργασίες και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα. Η απλή αναλογική λοιπόν και μπορεί να δουλέψει και μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Η κουλτούρα συνεργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ικανή να ξεπερνά εσωτερικές μικροπολιτικές ισορροπίες και παρωχημένες κομματικές ταμπέλες.
 
 
 

12

image

image

Newsletter