twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 11:55
Εκτύπωση

12

Σε πολύ υψηλούς τόνους ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Β. Μυριαγκός απαντά στις δηλώσεις των Στούπου και Αγιωργούση, οι οποίοι άσκησαν κριτική αναφορικά με την αύξηση της αντιμισθίας του Μυριαγκού και τον διορισμό των παιδιών του σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χίου. Επίσης τον εγκαλούν για την αγοραπωλησία του ακινήτου στον Καταρράκτη που σχεδιαζόταν να εγκατασταθεί ο νέος βιολογικός και προαναγγέλλουν ακόμη και προσφυγή στη δικαιοσύνη.

 

 

Αναλυτικά η απάντηση του Β. Μυριαγκού:

Στα δημόσια πράγματα πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια με λόγο, αντίλογο, ασφαλώς με την ισχύουσα νομοθεσία και όχι με την θολούρα στο μυαλό του κάθε πικραμένου - ψεκασμένου.
Ο καθένας μετά βγάζει τα συμπεράσματα του.
Μου γράφουν καθημερινά και εναλλάξ ο αρχηγός (κ. Καραβασίλης ) και ο υπαρχηγός ( κ. Αγιωργούσης ).
Οφείλω να απαντώ όταν πρέπει.

Ασχολούμαι από το 1990 με την Τ.Α πάντα με την ψήφο, την εμπιστοσύνη των δημοτών και τη βοήθεια του Θεού που με έχει καλά.
Έχω θητεύσει στην συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση.

Στούπους και Αγιωργούσηδες συνάντησα πολλές φορές, όμως οφείλω να απαντήσω όχι για να τους δώσω αξία, αλλά για να πληροφορηθεί ο καθένας τι ισχύει σε όλη την Ελλάδα και να σταματήσουν οι υπαινιγμοί γενικά για τους αιρετούς.

Η ΔΕΥΑΝΧ είναι μια πολύ δύσκολη υπηρεσία η οποία ανά πάσα στιγμή έχει να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες και επείγουσες καταστάσεις όλο τον χρόνο στην ύδρευση, την αποχέτευση και τα όμβρια.
Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σχεδιάζει και να υλοποιεί λύσεις, αξιοποιώντας την τεχνολογία και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων του τόπου μας.
Το μεγάλο σε αριθμό και ικανότητες προσωπικό της, πρέπει να έχει τον απαραίτητο σεβασμό και φροντίδα από την Διοίκηση.

Χρειάζεται λοιπόν ο εκάστοτε Πρόεδρος της να ασχολείται καθημερινά και όλο το 24ωρο με τα αντικείμενα της υπηρεσίας αυτής.

Η Τ.Α ως θεσμός προβλέπει τα πάντα μέσα από την νομοθεσία για όλους τους αιρετούς στην Ελληνική Επικράτεια και ασφαλώς για την καταστατική θέση τους.
Μέσα σε αυτά έχει θεσμοθετήσει τις αποζημιώσεις των αιρετών στο Α ´και Β ´ βαθμό ( Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδημάρχους, Προέδρους ΝΠΔΔ, Προέδρους Τοπικών και Δημοτικών Ενοτήτων κλπ).
Με σαφήνεια, με ακρίβεια και με νομιμότητα προβλέπονται και ελέγχονται τα πάντα.

Σε όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο ο ¨αναλφάβητος ¨ αυτοδιοικητικά και μέγας λαϊκιστής κ. Αγιωργούσης με τον πρόσφατο συνοδοιπόρο του ¨πολιτικό μαϊντανό ¨ κ. Βασίλη Στούπο, ξεχώρισαν από όλη την Ελλάδα, μόνο τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ ως προς την αποζημίωση που λαμβάνει από τον Φεβρουάριο του 2021.

Τους διέφυγε ¨τυχαία ¨ ότι τα έτη 2019 και 2020 η αμοιβή του ήταν ΜΗΔΕΝ Ευρώ ( θα μπορούσα από τότε να είχα συνταξιοδοτηθεί ).
Καλός λόγος γι αυτό ούτε κατά διάνοια.

Ο Νόμος προβλέπει ότι η αποζημίωση του Προέδρου είναι έως το 50% της αποζημίωσης του Δημάρχου, όπως ακριβώς ισχύει και για τους Αντιδημάρχους.

Ως εκπαιδευτικός, με την βοήθεια του Θεού, είχα σχεδιάσει να συνταξιοδοτηθώ μετά από 3 χρόνια στην ηλικία των 67 ετών με συνολική υπηρεσία τότε τα 42 έτη.
Η μηνιαία αμοιβή μου ήταν 2.254 € Χ 12 = 27.048 € ετησίως( ακαθάριστες αποδοχές ).
Καθαρό πόσο μηνιαίως 1.486,27 € Χ 12 = 17.835,24 € ετησίως.

Διαπίστωσα ότι ταυτόχρονα ως εκπαιδευτικός και ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ δεν μπορούσα να λειτουργήσω σωστά, υπεύθυνα και να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντα μου, μη έχοντας την επιλογή που έχουν οι Αντιδήμαρχοι βάση Νόμου, δηλαδή την ετήσια άδεια για την εκτέλεση των αυτοδιοικητικών καθηκόντων μου.

Αποφάσισα να συνταξιοδοτηθώ το 2021 για να έχω τον χρόνο που απαιτείται και να ασχοληθώ με το πολύ δύσκολο αντικείμενο της ΔΕΥΑΝΧ.

Ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ η μηνιαία καθαρή αμοιβή μου από 1/2/2021 είναι περίπου 1.200 €
Το ποσό της σύνταξης με βάση τον Νόμο περικόπτεται κατά 30% ( αρχικά ήταν 60% και τροποποιήθηκε ο νόμος ) και υπολογίζεται να είναι περίπου
800 €.

Αθροιστικά το καθαρό ποσό της αμοιβής του Προέδρου και το ποσό της σύνταξης είναι περίπου 2.000 € ( το περίπου αναφέρεται διότι δεν υπάρχει κάτι οριστικό μέχρι τώρα που γράφεται το κείμενο. Η οποιαδήποτε απόκλιση θα είναι πολύ μικρή ).

Η διαφορά από την μισθοδοσία της εκπαιδευτικής μου υπηρεσίας σε σχέση με την αμοιβή του Προέδρου και της σύνταξης μαζί, είναι περίπου 500 € επί πλέον.

Αυτά είναι τα πραγματικά ποσά που κάθε τόσο αναμασούν οι λαϊκιστές και οι ¨αναλφάβητοι ¨, χωρίς βεβαίως να περνούν από το μυαλό τους οι ευθύνες που υπάρχουν για την διοίκηση μιας τόσο μεγάλης επιχείρησης.
Όλοι οι προηγούμενοι από εμένα πρόεδροι, κάθε χρόνο παίρνουν αναβολή από το δικαστήριο για οφειλές της ΔΕΥΑΝΧ στις οποίες κανείς τους δεν έχει την παραμικρή ευθύνη.
Απλά θήτευσαν ως Πρόεδροι.

Αν θέλουν μπορούν να προτείνουν την κατάργηση της αποζημίωσης θεσμικά και επίσημα.
Δεν το τολμούν διότι θα είναι και Πανελλαδικά αστείοι.
Υπερτερεί όμως η εμπάθεια, το κόμπλεξ και η τοπική γελοιοποίηση τους.

Μπορούν εναλλακτικά να δηλώσουν δημόσια η στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου για να γραφτεί στα πρακτικά , ( ο κ. Καραβασίλης ο κ. Αγιωργούσης και τα μέλη του συνδυασμού τους ) ότι δεν θα λάβουν ούτε ένα Ευρώ αν βρεθούν ποτέ σε θεσμική θέση που να έχει νόμιμη αποζημίωση στην επόμενη δημοτική θητεία.
Προεκλογικά τους ¨διέφυγε¨γι αυτή τη θητεία που διανύουμε.
Μπορούν να το διορθώσουν αν το τολμούν βεβαίως και να το κάνουν άμεσα.

Δεν θα το κάνουν διότι προτιμούν την λάσπη που τόσο τους ταιριάζει.

Ο σκληρά εργαζόμενος κ. Αγιωργούσης ( υπαργηχός του κ. Καραβασίλη ) είναι αναπληρωματικός στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ ( δεν τον εμπιστεύονται ως τακτικό μέλος δικαίως ) και δεν ασχολείται καθόλου με τα πραγματικά προβλήματα παρά περιοδικά και μηνιαίως.
Απείχε δε από το ΔΣ της πάνω από μισό χρόνο βάζοντας στον αυτόματο πιλότο τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του απέναντι στους δημότες.
Τώρα επανήλθε, δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό, κρατώντας την ρομφαία της δικαιοσύνης.
Την πόρτα των υπηρεσιών δεν την γνωρίζει για να επισκεφτεί και να συνομιλήσει με τους αρμόδιους για όλα τα θέματα, που ως πολύ μορφωμένος και ειδικός επιστήμονας θα μπορούσε να τους καθοδηγήσει σωστά.

Η προσφορά του είναι από μακριά δια μέσου του τύπου, ακολουθώντας πιστά την γραμμή του αρχηγού του.
Επίσης εκτός από ¨αναλφάβητος¨αυτοδιοικητικά δεν ξέρει να κάνει και απλές αριθμητικές πράξεις ( 35.000 + … € του βγήκε το άθροισμα των αμοιβών και αποφορολογημένο μάλιστα ! )που είναι πολύ κακό για ένα πολιτικό μηχανικό, διότι θα του βγαίνουν στραβά τα κτίρια που σχεδιάζει.
Ακόμα είναι και ανιστόρητος μηδενίζοντας το έργο τόσων Δημάρχων και Δημοτικών Αρχών που πέρασαν από όλους τους Δήμους της Χίου, λέγοντας ότι …..καταδίκασαν τον τόπο μας και δεν έγινε τίποτα.
Τον συνδυασμό του περίμενε τόσα χρόνια ο Δήμος Χίου για να πάει μπροστά.
Τόση είναι η ταπεινότητα τους και ο σεβασμός στους θητεύσαντες στην Τ.Α.

Προσφάτως μας προέκυψε ο κ. Στούπος Βασίλης ευθυγραμμιζόμενος με τον κ. Αγιωργούση, την ίδια μέρα με το ίδιο αντικείμενο των δημοσιευμάτων τους.

Όσες φορές έχει βάλει υποψηφιότητα στην Τ.Α έχει αποτύχει παταγωδώς.
Το φέρει βαρέως, του φταίνε οι πάντες και τον κατανοώ.

Σε αυτές τις εκλογές, του 2019, ήθελε να του διασφαλίσουν ότι θα εκλεγεί πρόεδρος του Καταρράκτη.

Δεν του το διασφάλισαν, δεν έβαλε υποψηφιότητα και τώρα λειτουργεί εξωθεσμικά, μέσω του τοπικού συνεταιρισμού μαστιχοπαραγωγών, για να παραγκωνίσουν την Πρόεδρο και το εκλεγμένο ΤΣ του Καταρράκτη.

Όμως δεν του βγαίνει διότι τον πήραν είδηση.

Στον Καταρράκτη υπάρχει η ευλογία πολλοί άνθρωποι ντόπιοι και ξένοι να χτίζουν ακριβά σπίτια προς την Νότια πλευρά του χωριού, εκεί που βρίσκεται ο βιολογικός σήμερα.
Πολλοί κάτοικοι του χωριού σε αυτή την περιοχή καθώς και όσοι έχτισαν και χτίζουν, ζητούσαν και ζητούν να αλλάξει θέση ο υπάρχων βιολογικός.

Λογικό και δίκαιο αίτημα.

Στο μείζων αυτό θέμα της μετεγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού στον Καταρράκτη ο κ. Στούπος πάσχιζε ένα χρόνο να αποδείξει ότι υπάρχει δόλος και μεθόδευση υποκινούμενη απο κάποιους για να σταματήσει την λειτουργία του ο υπάρχων βιολογικός.
Τι πέτυχε;
Να αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ το χωριό να σταματήσει την λειτουργία του ο υπάρχων βιολογικός.

Ποια η διαφορά του με την ΔΕΥΑΝΧ;

Η λύση που πρότεινε η ΔΕΥΑΝΧ ( να σταματήσει την λειτουργία του ο υπάρχων βιολογικός και να γίνει ένας νέος κοντά στο χωριό ) θα έχει πολύ μικρό λειτουργικό κόστος, σε σχέση με την λύση που προτάθηκε ( νέο δίκτυο λυμάτων προς Καλλιμασιά και κατάληξη στον βιολογικό της Χίου με ταξίδι λυμάτων 20 km ) με τεράστιο λειτουργικό κόστος εφόρου ζωής.
Ποιος θα πληρώνει το κόστος αυτό;
Περιμένουμε την απάντηση από τον κ. Καραβασίλη και τον κ. Αγιωργούση,
αν την δώσουν ποτέ.
Ως τότε ο κ. Στούπος μπορεί να ετοιμάζεται για την Προεδρία του Καταρράκτη στις εκλογές του 2023.
Με τον συνδυασμό του κ. Καραβασίλη την έχει εξασφαλισμένη.
Φαντάζομαι ότι θα αποποιηθεί και την αποζημίωση που του επιτρέπει ο νόμος για τους Προέδρους των Τ.Κ, όπως αναμένεται να κάνουν και τα μέλη του συνδυασμού του κ. Καραβασίλη.
Οψόμεθα.

 

12

image

image

Newsletter