twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 20:09
Εκτύπωση

12

Ανακοίνωση/απάντηση Προέδρου Τοπικού Συμβουλίου Λιθίου κ. Κολώτου Σταμάτιου προς τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμου Χίου κ. Αναγνώστου Παναγιώτη:

 

Προς έκπληξή τόσο εμένα όσο και των χωριανών μου, δέχθηκα μια άνευ λόγου επίθεση προς το πρόσωπό μου σήμερα από εσάς σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Press Containers του οικισμού του Λιθίου τόσο του χωριού όσο και της παραλίας.Πράγματι δεν αμφισβητεί κανείς ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει περιστατικά τα οποία έχουν προκαλέσει φθορές στα press Containers. Μάλιστα έχω φροντίσει μέσω ανακοινώσεων σε μεγάφωνο αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εφιστώ την προσοχή του κόσμου στο τι πετάει στο press Containers.Προσωπικά έχω δεχθεί απίστευτο bullying σχετικά με αυτά τα Press Conteiners ότι θα μας τα πάρουν από το χωριό και θα φέρουν κάδους απλούς. Η απάντηση μου προς τους υπαλλήλους αλλά και προς τα εσάς όταν μου είπατε ότι θα τα πάρετε, ήταν η εξής: Πάρτε τα αλλά θα φροντίσετε τους κάδους που θα φέρετε να έρχεστε να τους αδειάζετε 3 φορές την εβδομάδα και όχι 2 που έρχεστε τώρα.Από πέρυσι το καλοκαίρι σας έχουμε κάνει αίτημα για μεταφορά του Press Conteiner από το σημείο που βρίσκεται σήμερα κάτωαπό την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου και έναντι του Πυροφυλακείου της ομάδας “Λ” δίνοντας σας τα εξής επιχειρήματα:

 

-Το σημείο στο οποίο βρίσκεται το εν λόγω μηχάνημα περιορίζει την ορατότητα των οδηγών που εξέρχονται από το χωριό προς τον περιφερειακό δρόμο με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών αυτοκινητιστικών ατυχημάτων.

 

-Έχουμε δεχθεί παράπονα τόσο από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο και από τα μέλη της εθελοντικής ομάδας Δασοπυρόσβεσης “Λ” ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα τόσο από θέμα καθαριότητας όσο και οσμών αφού δεν πλένονται. Μάλιστα κάποιοι εκ των γειτόνων στην περιοχή μου ανάφεραν ότι θα απευθυνθούν στο υγειονομείο.-Είναι σε μια από τις κύριες εισόδους του χωριού μας που είναι και η βιτρίνα μας.Μάλιστα στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 είχατε έρθει στο χωριό προκειμένου να κολλήσετε αυτοκόλλητα για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, το είχατε δει αυτοπροσώπως και μου είχατε αναφέρει να σας υποδείξουμε σημείο για την μεταφορά.

 

Επειδή το ψάξαμε το θέμα για αρκετό καιρό με το τοπικό συμβούλιο καταλήξαμε να προτείνουμε την μεταφορά του σε κοινοτικό/δημοτικό χώρο (στην περιοχή Πόρος) που να πληροί τα κριτήρια που αναφέρθηκαν προηγουμένως συν το θέμα της ηλεκτροδότησης και της λειτουργικότητας του σημείου για τους κάτοικους του χωριού μας.Να αναφέρω ότι κατά την διάρκεια του χειμώνα όπου είχαν γίνει ζημιές στα press conteiners είχαμε συναντηθεί με τον αντιδήμαρχο και του είχα προτείνει να τοποθετηθούν κάμερες για την ασφάλεια των μηχανημάτων, όπου αρχικά ήταν θετικός και μάλιστα είχε τηλεφωνήσει σε κάποιον υπάλληλο προκειμένου να μεριμνήσει.

 

Πριν από 2 εβδομάδες είχα πάει στο γραφείο του, μάλιστα ήταν και η τελευταία φορά που συναντήθηκα μαζί του, και τον είχα ρωτήσει σχετικά με το σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μεταφορά του μηχανήματος καθώς και το θέμα της κάμερας ασφαλείας.

 

Η απάντηση του ήταν ότι το ποιο πιθανόν η υπηρεσία θα απορρίψει το αίτημα μας καθώς όπως είπε πρόκειται για χατίρια 2-3 κατοίκων απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς μου που αναφέρθηκαν παραπάνω.Και ρωτώ εγώ τώρα:

 

Είναι χατίρι η μείωση του κινδύνου ατυχήματος σε έναν κόμβο που είναι θέμα χρόνου να γίνει ατύχημα σοβαρό, καθώς μικροατυχήματα έχουν συμβεί;Είναι χατίρι η υγεία και το συνολικό επίπεδο ποιότητας ζωής των κατοίκων;Απάντηση δεν έχω λάβει ακόμα.Αναφέρθηκε σε 2 χωριά τόσο στο δικό μουόσο και στην Ελάτα όταν έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορα συμβάντα στα press conteiners των Μαστιχοχωρίων. Ενδεικτικά:-Πέρυσι βρέθηκε σε αντίστοιχο μηχάνημα στην Κώμη στο εσωτερικό του, ένας νιπτήρας!-Το 2019 βρέθηκαν στο αντίστοιχο μηχάνημα στα Μεστά σφαγμένα αμνοερίφια!-Το 2020 στο Πυργί είχε πάρει φωτιά το μηχάνημα πιθανών από ενεργή στάχτη.Αλλά από ότι φαίνεται το Λιθί αποτελεί πάλι το πρόβλημα.Αλλά επειδή εγώ έχω μάθει να μιλάω τα πράγματα όπως είναι όφειλα να απαντήσω τόσο για την δική μου τιμή και υπόληψη όσο και του χωριού μου. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσουν αυτά που γράφω και να θεωρούν ότι κάνω αντιπολίτευση όπως έχει ειπωθεί κατά καιρούς αλλά το μόνο μου μέλημα είναι το συμφέρον των 450 κατοίκων του χωριού μου και εγώ απολογούμαι μόνο σε αυτούς.Υ.Γ.1 Θα ορκιζόμουν ότι ανήκουμε τουλάχιστον στα χαρτιά στον Δήμο Χίου, αλλά μάλλον δεν ισχύει. Διότι δεν υπάρχει λογική να έρχονται εργάτες καθαριότητας 2 ώρες την εβδομάδα στο Λιθί καθώς δεν υπάρχει προσωπικό, ενώ η πόλη να έχει και απογεύματα...Υ.Γ.2 Κύριε Αντιδήμαρχε έχουν περάσει 10 μήνες από τότε που κολλήσατε τα αυτοκόλλητα. Τα παρατημένα οχήματα παραμένουν εκεί που ήταν, μήπως φταίει και σε αυτό ο πρόεδρος;Υ.Γ.3 Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε....

 

 


 

%MCEPASTEBIN%

 

12

image

image

Newsletter