twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 13:36
Εκτύπωση

Βαρύ χαστούκι δέχτηκε η δημοτική αρχή Κάρμαντζη στη Λαϊκή Συνέλευση του Καταρράκτη που συγκλήθηκε για το μείζον για το χωριό θέμα της μετεγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού. Συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΝΧ αιφνιδιαστικά τον περασμένο Φεβρουάριου άνοιξε το θέμα της μετεγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού σε άλλο σημείο του χωριού, κάτι το οποίο σύσσωμο το χωριό δε θέλει. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν να γίνει είτε αναβάθμιση του βιολογικού στη θέση που βρίσκεται σήμερα είτε τα λύματα να μεταφέρονται στον κεντρικό βιολογικό στο αεροδρόμιο.

12

Στη χθεσινή γενική συνέλευση ακούστηκαν βαριές καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής για μεθοδεύσεις και «μπροστινούς». Μάλιστα τις καταγγελίες αυτές επανέλαβε στη ChiosPress πριν από λίγη ώρα ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωνίας, Γ. Κλιαμενάκης.

 

Συγκεκριμένα οι καταγγελίες που έγιναν ανέφεραν ότι η δημοτική αρχή προωθεί την μετεγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού, καθώς στην περιοχή που βρίσκεται τώρα υπάρχει ανοικοδόμηση και περαιτέρω σχέδια για αναβάθμιση της από κάποιους ομογενείς από τη Γαλλία. Μάλιστα υπήρξε καταγγελία για ιδιωτική συνάντηση παρουσία Μυριαγκού και Κάρμαντζη. Φυσικά οι επενδύσεις στο νησί και ειδικά από ευπατρίδες ομογενείς που θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους στη γενέθλιο γη των προγόνων τους δεν είναι κακό, αλλά θεμιτό και ωραίο. Ωστόσο είναι απαράδεκτο, εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες, να υπάρχουν μεθοδεύσεις και «μπροστινοί» και όχι δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες.

13

Συγκεκριμένα οι καταγγελίες περί «μπροστινού» σε όλη αυτή τη διαδικασία αφορούν τον συνεργάτη του Ν. Μηταράκη, Μιχάλη Χατζηδάκη που εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του οικοπέδου που προορίζεται να μετεγκατασταθεί ο Βιολογικός του Καταρράκτη. Τόσο στη Λαϊκή Συνέλευση πολίτες όσο και ο Γ. Κλαμενάκης, μιλώντας αποκλειστικά στη ChiosPress ανέδειξαν τον ρόλο του Μ. Χατζηδάκη ως μπροστινού στις όλες διαδικασίες που έγιναν στη ΔΕΥΑΝΧ.

 

Η ChiosPress αναμένει τις απαντήσεις τόσο του κ. Μυριαγκού και του κ. Κάρμαντζη όσο και του κ. Χατζηδάκη στις σοβαρές αυτές καταγγελίες και άμεσα θα τις δημοσιοποιήσει στα πλαίσια του ρεπορτάζ και της ολόπλευρης ενημέρωσης. Το θέμα είναι σοβαρό και έχει αναστατώσει μια ολόκληρη τοπική κοινωνία.

12

image

image

Newsletter