twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 16:55
Εκτύπωση

12Προτείνω στην αποψινή μας συνεδρίαση να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Χρυσούλη , ο οποίος υπηρετούσε στην Π.Υ της Χίου και έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας  σε χωριό της Αμανής , αβοήθητος χωρίς την ενδεδειγμένη ιατρική και νοσηλευτική αρωγή εφόσον η περιοχή της Β. Χίου δεν εξυπηρετείται από ασθενοφόρο.

 
Η οδυνηρή αυτή απώλεια , φέρνει για μια ακόμα φορά ένα φλέγον θέμα το οποίο οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε το συντομότερο δυνατόν και με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.
 
 
Εχουμε πολλές φορές αναφερθεί (χωρίς ουσιαστική όμως παρέμβαση και πολιτικό σχεδιασμό) στην χρόνια απαξίωση και την πληθυσμιακή κατάρρευση πολλών περιοχών των νησιών μας.
 
 
Η περίπτωση της Αμανής δεν λύνεται με τον ορισμό ενός (?) οδηγού ασθενοφόρου όπως είναι το λαϊκό αίτημα που ακούγεται τις τελευταίες μέρες μετ επιτάσεως. Ένα ασθενοφόρο χρειάζεται τουλάχιστον 8 άτομα εξειδικευμένα ώστε να είναι μάχιμο 24 ώρες και τις  365 ημέρες του χρόνου. 
 
 
Απαιτείται επομένως η μόνιμη παραμονή 8 οικογενειών στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής.
 
 
Απαιτείται ενίσχυση και ανάταξη όλης της περιοχής της Αμανής (και κάθε Αμανής) , θέσπιση ισχυρών κινήτρων για επανεγκατάσταση νέων κατοίκων.
 
 
Απαιτείται έμπρακτο ενδιαφέρον για τη διατήρηση των σχολικών μονάδων (βλεπε σχολεία Βολισσού που απειλούνται με κλείσιμο), των εκπαιδευτικών.
 
 
Σαν πολίτες και σαν περιφερειακοί σύμβουλοι οφείλουμε να ζητήσουμε από την Πολιτεία να πλαισιώσει και να υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι λίγοι επιχειρηματίες που κρατούν ακόμα ζωντανες τέτοιες περιοχές . Τακτικές όπως επαναφορά γραφείων ΕΛΤΑ, τραπεζικών υποκαταστημάτων, σχολεία, στελεχωμένο κέντρο υγείας και ασθενοφόρο, μόνιμη εγκατάσταση πυροσβεστικού κλιμακίου , εστιασμένη τουριστική προβολή , πρέπει να μπουν σε άμεση προτεραιότητα.
 
 
Πολιτεία και πολίτες αφήσαμε τον τόπο μας να μαραζώσει και τώρα είναι μακρύς κι επίπονος ο δρόμος της επιστροφής. 
 
 
η Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Συμπαράταξη Πολιτών
Αγλαΐα Αργυρούδη

12

image

image

Newsletter