twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 11:06
Εκτύπωση

12Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύσταση από τους Δήμους Χίου, Οινουσσών και Ψαρών η σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού. Ωστόσο οι εκπλήξεις συνεχίζονται διαβάζοντας τα προσόντα που πρέπει να έχει ο διευθύνοντας σύμβουλος (ανάλογα είναι τα προσόντα και για τον Γενικό Δ/ντη), καθώς αυτός μπορεί να είναι απόφοιτος «Παραγωγικής Σχολής Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, με μεταπτυχιακή μόρφωση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων ή στην Χρηματοοικονομική – Λογιστική, με επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον δέκα (10) ετών στη διοίκηση οργανισμών και φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκ των οποίων τουλάχιστον πέντε (5) έτη στον σχεδιασμό, στην εκτέλεση και στην εφαρμογή επιχειρησιακών προγραμμάτων και αποδεδειγμένη εμπειρία στην λειτουργία των ΟΤΑ Α΄ βαθμού και στην επιχειρηματική, οικονομική και γενικότερα βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

 

Αυτό έχει κάνει αρκετά μέλη της αντιπολίτευσης που μίλησαν στη ChiosPress ότι είναι φωτογραφικό και προορίζεται για συγκεκριμένο άτομο. Ετσι, ο Γ. Καραβασίλης ζητά το θέμα να τεθεί να μπει στο δημοτικό συμβούλιο και να υπάρξει συναίνεση.

Αναλυτικά όσα προβλέπει η μελέτη για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό στη σχετική παράγραφο:

Το Δ.Σ. μπορεί να ορίζει από τα εκτελεστικά μέλη του Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθορίζοντας τις αρμοδιότητές του. Ο/Η Διευθύνων Σύμβουλος δεν μπορεί να είναι αιρετός/η εκπρόσωπος των δημοτικών ή περιφερειακών συμβουλίων των μετόχων ΟΤΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα πρέπει να είναι απόφοιτος/η ΠΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων ή ΠΕ Οικονομίας ή ΠΕ Μηχανικών ή Παραγωγικής Σχολής Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, με μεταπτυχιακή μόρφωση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων ή στην Χρηματοοικονομική – Λογιστική, με επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον δέκα (10) ετών στη διοίκηση οργανισμών και φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκ των οποίων τουλάχιστον πέντε (5) έτη στον σχεδιασμό, στην εκτέλεση και στην εφαρμογή επιχειρησιακών προγραμμάτων και αποδεδειγμένη εμπειρία στην λειτουργία των ΟΤΑ Α΄ βαθμού και στην επιχειρηματική, οικονομική και γενικότερα βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η θητεία του ακολουθεί τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου και μπορεί να ανανεώνεται.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί παράλληλα με τον/την Διευθύνοντα Σύμβουλο ή αντί γι' αυτόν αποδώσει τις σχετικές αρμοδιότητες στο/στη Γενικό/ή Διευθυντή/ντρια της Εταιρείας ή/και ορίσει τον/ την Διευθύνοντα Σύμβουλο ως Γενικό/η Διευθυντή/ ντρια. Ο/Η Γενικός/ή Διευθυντής/ντρια πρέπει να έχει προσόντα και επαγγελματική εμπειρία όμοια με τον / την Διευθύνοντα Σύμβουλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΔΩ

 

12

image

image

Newsletter