twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 22:47
Εκτύπωση

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η μη έπαρση της μεγάλης ελληνικής σημαίας στο Λιμάνι μετά από την άρνηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου να τεθεί το θέμα προ ημερησίας διατάξεως και να ψηφιστεί, όπως πρότεινε ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Α. Γεωργούλης.

12

Το γεγονός έφερε στη δημοσιότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Μπουγδάνος και φαίνεται να οφείλεται στην κόντρα που έχει μαζί του ο Στ. Κάρμαντζης, καθώς ο κ. Μπουγδάνος τάσσεται κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του κ. Μηταράκη, την οποία όμως ακολουθεί η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Μπουγδάνος μέσω του γραφείου τύπου του έστειλε την εξής ανακοίνωση, καρφώνοντας τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου: «Η έπαρση και υποστολή της μεγάλης Ελληνικής Σημαίας στο νότιο λιμενοβραχίονα του κεντρικού λιμένα Χίου, που προβλεπόταν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις Σφαγές της Χίου δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της σημερινής αρνητικής προφορικής απάντησης από το Λιμενικό Ταμείο Χίου.»

 

Πριν από λίγη ώρα ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Α. Γεωργούλης, προέρχεται από τον Συνδυασμού Τριαντάφυλλου, δήλωσε: «Όπως ανέφερα και στη σημερινή λιμενική επιτροπή θεωρώ τουλάχιστον ανόητο και προσβλητικό για την ιστορία του νησιού μας να θυσιάζεται η εικόνα του, η υστεροφημία και οι θυσίες των προγόνων μας στον βωμό μικροπολιτικής κόντρας. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν από εδώ και μπρος..»

 

Σε επικοινωνία της ChiosPress με τον κ. Γεωργούλη, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ της, ενώ ήταν επικριτικός για τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κ. Ζωάνο, καθώς και για τους δημάρχους Οινουσσών, Δανιήλ και Ψαρών, Βρατσάνο που αρνήθηκαν να μπει προς συζήτηση το θέμα της έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας, ως προ ημερήσιας διατάξεως θέμα, επικαλούμενοι την άδεια που πρέπει να έχει πάρει ο γερανός που θα υψώσει τη σημαία (καθαρά ανούσιο διαδικαστικό θέμα). Ο κ. Γεωργούλης επιχειρηματολόγησε τον κατ’ επείγον χαρακτήρα του θέματος και λόγω της αφίξεως στη Χίο της Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Είναι πραγματικό θλιβερό πολιτικά να βλέπεις τόσο τον Δήμαρχο Οινουσσών όσο και κυρίως τον Δήμαρχο των ηρωικών Ψαρών, που έχει βιώσει επίσης τη σφαγή από τους Οθωμανούς να αρνούνται ουσιαστικά την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Σφαγή της Χίου. Όσον αφορά τον Δήμαρχο Χίου, Στ. Κάρμαντζη τον καλούμε να λάβει δημόσια θέση για την πολιτική στάση του κ. Ζωάνου, καθώς γνωρίζουμε ότι ο τελευταίος δε λαμβάνει καμία απόφαση αν δεν ρωτήσει νωρίτερα τον κ. Κάρμαντζη.

 

12

image

image

Newsletter