twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 11:32
Εκτύπωση

12

Δήλωση Δημάρχου Οινουσσών, Γ. Δανιήλ:
 
"Εν όψει της εορταστικής περιόδου της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα και των μέτρων, που έχουν θεσπισθεί για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέριμνα και να θωρακίσουμε τον τοπικό πληθυσμό.
 
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των αυτοδιαγνωστικών εξετάσεων (self tests) απευθύνουμε ισχυρή σύσταση σε όσους ταξιδεύσουν από βεβαρημένες περιοχές (Αττική-Θεσσαλονίκη κ.α.) προς τις Οινούσσες να πραγματοποιήσουν test. Αν βρεθεί θετικό οφείλουν να επανεξεταστούν και να αναμένουν τα αποτελέσματα πριν από το ταξίδι.
 
Μετά την άφιξη: Ισχυρή σύσταση μετά από 3 ημέρες να επανελεγχθούν με rapid test στο Ιατρείο ή self test στο σπίτι τους. . Επίσης όσοι έχουν οποιαδήποτε ύποπτα συμπτώματα να επικοινωνούν αμέσως με το Ιατρείο.
 
Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κινητικότητας οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε με προσοχή κι υπευθυνότητα τις οδηγίες των ειδικών και τα μέτρα ατομικής προστασίας (αποστάσεις, μάσκα, αντισηπτικά, αποφυγή συγχρωτισμού και πολυπρόσωπων συναντήσεων).
 
Τέλος παρακαλείσθε για την αυξημένη τήρηση των μέτρων κατά τη μετάβαση στη Χίο. Για την ασφάλεια όλων είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε εναλλακτικούς τρόπους (παραγγελίες τηλεφωνικές ή ιντερνετ) για την τροφοδοσία σας.
 
Ο Δήμος είναι στη διάθεσή σας για να σας καθοδηγήσει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας με τη Διοίκηση.
 
Είμαστε ένα από τα ελάχιστα covid-free νησιά στην Ευρώπη και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, κάτοικοι κι επισκέπτες, ώστε να παραμείνει υγιής ο πληθυσμός και να επανέλθουν σταδιακά και με ασφάλεια οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.
 
Τέλος, απευθύνω θερμή πατριωτική παράκληση εκ μέρους όλων των μονίμων κατοίκων προς όσους ελάχιστους δεν έχετε εμβολιαστεί να μπείτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή να επικοινωνήσετε με το ΚΕΠ για να φροντίσουμε για τον άμεσο εμβολιασμό σας στη Χίο. Θα αισθανθούμε μεγάλη ικανοποίηση και σιγουριά διότι νοιαζόμαστε για κάθε συμπατριώτη και κάτοικο του ακριτικού νησιού μας."

12

image

image

Newsletter