twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 09:53
Εκτύπωση

12

Οι κάτοικοι του Αγ. Μάρκου που διαμαρτύρονται για τον ρουκετοπόλεμο έστειλαν ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας έ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη, στην Αστυνομική Δ/νση Χίου και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου αναφορικά με δηλώσεις του Σ. Ντομάτα.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

Με έκπληξη και αγανάκτηση γίναμε αυτήκοες μάρτυρες των δημοσίων δηλώσεων του Αντιδημάρχου Ομηρούπολης Χίου κ. Ισιδώρου Ντομάτα ο οποίος σε συνέντευξη του στον τοπικό τύπο στις 14 και 15 απριλίου 2021 αναφορικά με τον ρουκετοπόλεμο εμφανίστηκε να μιλάει με περισσή άνεση σχετικά με το πως θα οργανωθεί εφέτος ο ρουκετοπόλεμος λόγω πανδημίας και μάλιστα σε συνεννόηση με τον εντεταλμένο του Δήμου Χίου κ. Ζαννή Ζαννίκο για τα έθιμα και τον ρουκετοπόλεμο.

 

Απ' ό,τι φαίνεται ο Δήμος όσο κι αν προσπαθεί να εμφανίζει εαυτόν μη εμπλεκόμενο με την διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου, σχεδιάζει, οργανώνει και τελεί σε πλήρη γνώση και συνεννόηση με τους ρουκετατζήδες, αποφασίζοντας δράσεις, εκτοξεύσεις, πεδία βολής, μεθόδους εκτόξευσης και σχεδιασμούς πεδίου μάχης αγνοώντας παντελώς τους κατοίκους της περιοχής, τους θιγόμενους ιδιοκτήτες, την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Αγνοούν δε άπαντες επιδεικτικά, προκλητικά και εξόφθαλμα τον ίδιο τον νόμο, τα δικαιώματα μας και την αντίθεση μας σε όλο αυτό το παράλογο σκηνικό από το οποίο προσωρινά μας έσωσε άκουσον άκουσον μια πανδημία.

 

Αφού κανείς αρμόδιος όλα αυτά χρόνια, ούτε η Αστυνομία, ούτε η Εισαγγελία, ούτε η Πολιτική Ηγεσία όλα αυτά τα χρόνια δεν επενέβησαν αυτεπαγγέλτως ώστε να τερματιστεί επιτέλους αυτός ο παραλογισμός μέσα σε κατοικημένη περιοχή που επί τόσα χρόνια ταλανίζει τις οικογένειες μας και έχει οδηγήσει άπαντες εμάς να αναμένουμε το Μεγάλο Σάββατο όχι ως γιορτή και Ανάσταση αλλά ως καταδίκη σε αέναη τιμωρία.

 

Επιτέλους όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου θα πρέπει να φτάσει στο τέλος του και με την ευκαιρία της πανδημίας να αναθεωρηθεί αυτό το κακό και να αποδεσμευτούν οι κάτοικοι του Βροντάδου από την εμμονή και τον παραλογισμό του χαβαλέ και της ασυδοσίας που δεν υπολογίζει κανέναν.

 

Καλούνται οι αρμόδιοι κος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Αστυνομικός Διευθυντής Χίου, ο κος Εισαγγελέας Χίου όπως επέμβουν τώρα πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν εντός και εκτός Χίου από τα ανεξέλεγκτα «έθιμα» και πριν αρχίσουμε να αναζητούμε τους υπαίτιους όταν θα είναι πια αργά.

 

12

image

image

Newsletter