twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 09:43
Εκτύπωση

Εξωθεσμικούς παράγοντες στη διαμόρφωση της πολιτικής της Περιφέρειας κατήγγειλε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Άρης Χατζηκομνηνός. Σοβαρές καταγγελίες και «σιβυλλικά μηνύματα».

12

Ο κ. Μουτζούρης στα σκαλιά της Περιφέρειας έχοντας δίπλα του τον σύμβουλο της Κοινότητας Μυτιλήνης από την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες» Κώστα Αλβανόπουλο. Γεγονός που κατήγγειλε ο κ. Χατζηκομνηνός

Αποκαλυπτική επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη του, Άρη Χατζηκομνηνό, στη διάρκεια του πρόσφατου Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη 31 Μαρτίου κατά την οποία συζητήθηκε ο απολογισμός της Περιφερειακής αρχής. Ας σημειωθεί ότι τα περιφερειακά συμβούλιο δε μεταδίδονται διαδικτυακά κατ’ επιλογή της Περιφερειακής αρχής, ο δε κ. Χατζηκομνηνός έδωσε στη δημοσιότητα την παρέμβαση του αναρτώντας την στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο κ. Χατζηκομνηνός δημοσιοποίησε κατ’ αρχάς με την παρέμβαση του ότι τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο ίδιος κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για παρεμβάσεις στο διοικητικό μηχανισμό της Περιφέρειας με αφορμή την τοποθέτηση του Προϊσταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. «Παρεμβάσεις που οδήγησαν στο ξεχαρβάλωμα της υπηρεσίας» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χατζηκομνηνός.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης ο οποίος με την παρέμβαση του έδειξε ότι επήλθε οριστικό «διαζύγιο» με τον κ. Μουτζούρτη και την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε, κατήγγειλε μια σειρά γεγονότα «πρωτοφανή για το θεσμό» όπως χαρακτηριστικά είπε. Γεγονότα αποτελέσματα εξωθεσμικών παρεμβάσεων από ένα κύκλο ακραίων ατόμων που περνούν τη γραμμή τους στον Περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

  1. Στην αποχή του από τη συνάντηση που ζήτησε να έχει ο Πρωθυπουργός με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας.
  2. Στην προσβλητική για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας μη παράθεση ενός γεύματος προς τιμή του όταν ήλθε στο νησί η κ. Σακελλαροπούλου τον περασμένο Αύγουστο «ενώ παραβρέθηκε στα γεύματα και τα δείπνα που παρέθεσαν άλλοι φορείς». Κι αυτό καθ’ υπόδειξη εξωθεσμικών φίλων του οι οποίοι θεώρησαν ότι μπορούν να παρέμβουν και να επιβάλλουν το πρόγραμμα του κορυφαίου πολιτειακού παράγοντα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιλογή του να εγκαινιάσει τη δομή υγειονομικής περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια που είχε δημιουργήσει η Ολλανδική κυβέρνηση.
  3. Στην αποχή του από την υποδοχή του Πρωθυπουργού της χώρας την παραμονή της περασμένης Πρωτοχρονιάς προφασιζόμενος ότι κάποιο μέλος της οικογένειας του είχε κορονοϊό, όταν την επόμενη μέρα ήταν στο γραφείο του.
  4. Στην άρνηση του να συναντήσει την Ευρωπαία Επίτροπό κ. Γιόχανσον μόλις την περασμένη Δευτέρα θεωρώντας ότι η Περιφέρεια είναι το δικό του σπίτι και όχι το σπίτι όλων των πολιτών όλου του βορείου Αιγαίου.
  5. Τέλος ο κ. Χατζηκομνηός αναφέρθηκε στην πρωτοφανή  στα χρονικά της Περιφέρειας ενέργεια «Περιφερειάρχης, πανεπιστημιακός δάσκαλος και άνθρωπος άνω των 70 ετών να δείχνει τα γεννητικά του όργανα και να μη ζητά εκ των υστέρων έστω ένα συγγνώμη»!

Ο κ. Χατζηκομνηνός τόνισε πως όλα τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με τη στάση του κ. Χατζηκομνηνού έναντι θεσμών που υποστηρίζει το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, αλλά την ίδια άποψη θα είχε όποιος κι αν ήταν Πρωθυπουργός κι όποιο κόμμα κι αν κυβερνούσε.

Ο κ. Χατζηκομνηνός στην παρέμβαση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρθηκε επίσης στην παραίτηση του κ. Ψαριανού ως αποτέλεσμα παρεμβάσεων του, από τη γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας, στις αποπομπές συνεργατών της Περιφέρειας των κ. Ελευθερίας Αθανασιάδου και Κώστα Αμέντα, στην πολιτική του κ. Μουτζούρη να θεωρεί ότι έργο της Περιφέρειας είναι οι αναρτήσεις του στο Facebook και τα πόσα like του κάνουν.

«Θέλετε να δείτε ποιοι είναι πίσω από τον Περιφερειάρχη; Δείτε τη φωτογραφία του στα σκαλιά της Περιφέρειας πέρυσι όταν δίπλα του ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες του  και φέτος όταν δίπλα του είχε τον κ. Αλβανόπουλο» είπε αναφερόμενος και στις ιδιαίτερες σχέσεις του με κύκλους ακραίων στο νησί όπως ο προαναφερθείς σύμβουλος της Κοινότητας Μυτιλήνης εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες».

Ιδιαίτερες αναφορές έκανε στην πολιτική της Περιφέρειας έναντι της πανδημίας του κορονοϊού όταν οι 15 προσλήψεις που έγιναν απασχολούνται οπουδήποτε αλλού εκτός της δημόσιας υγείας. Και σε προγράμματα τουριστικής προβολής που αποδεικνύονται αναποτελεσματικά χρόνια τώρα αφού έχει αποδειχθεί ότι δεν φέρνουν επισκέπτες στα νησιά τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια.

Τέλος ο κ. Χατζηκομνηνός στην παρέμβαση του έσπευσε να στείλει και ένα προσωπικό μήνυμα στον κ. Μουτζούρη λέγοντας του «να αποφεύγει τα μηνύματα γιατί κάποιοι κρατούν τα μηνύματα που έστελνε όπως στον ίδιο από τότε που τον παρακαλούσε να είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του».

 

 

 

 

Πηγή: stonisi.gr

12

image

image

Newsletter